Title: Předškolní výchova v Chánově (Pohled do minulosti - Přítomnost - Vize budoucnosti) Je šance pro obnovu mateřské školy ?
Other Titles: Pre-school Education in Chanov (Hindsight Present ? Future Vision) Is There a Chance for Reopening of Kindergarten?
Authors: Vlasáková, Jitka
Advisor: Jakoubek, Marek
Referee: Zíková, Tereza
Issue Date: 2013
Publisher: Západočeská univerzita v Plzni
Document type: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/9467
Keywords: Sociální vyloučení;Rom;vzdělávání;předškolní výchova;kulturní vzorce;integrace;životní styl;nezaměstnanost;rodina;komunitní práce
Keywords in different language: Social exclusion;Rom;education;preschool education;cultural patterns;integration;lifestyle;unemployment;family;community work
Abstract: Ústředním tématem práce jsou možnosti a vztah Romů ke vzdělávání, zejména předškolnímu. Tato oblast není novodobým problémem a je jedním s bodů, které jsou souhrnně nazývány " romská probleamtika". Cílem práce bylo podívat se na problematiku z pohledu minulých 34 let, kdy došlo k důležitým společenským změnám s vlivem na změnu životního stylu, a kdy je za příčinu neúspěchu pokládána absence předškolního vzdělávání.
Abstract in different language: The central theme of the work relationship and the possibilities of Roma to education, particularly pre-school. This area is not a modern problem and one of the points that are collectively called "Romany issues". The aim was to look at issues from the perspective of the past 34 years, when the major social changes affecting the lifestyle change, and when it is considered as the cause of the failure of the absence of pre-school education.
Rights: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Appears in Collections:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KSA)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Bakalarska prace Jitka Vlasakova.pdfPlný text práce883,13 kBAdobe PDFView/Open
Vlasakova_posudek vedouciho.pdfPosudek vedoucího práce970,95 kBAdobe PDFView/Open
Vlasakova_posudek oponenta.pdfPosudek oponenta práce1,32 MBAdobe PDFView/Open
Vlasakova_prubeh obhajoby.pdfPrůběh obhajoby práce361,31 kBAdobe PDFView/Open


Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/11025/9467

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.