Název: Malá kolekce obuvi, kabelek nebo doplňků, ve které je základním prvkem motiv, dezén nebo jiný detail (tisk, výšivka…)
Další názvy: A small collection of footwear, handbags or accessories which primary elements would be pattern or another detail (print, embroidery, decorative design) Comprehensive collection, numbering 3 pc models.
Autoři: Tůmová, Anežka
Vedoucí práce/školitel: Augustinová Barbora, MgA.
Oponent: Krbcová Helena, Doc. akad. mal.
Datum vydání: 2016
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/25643
Klíčová slova: sluneční brýle;doplňky;příroda;motiv;3d tisk;plast;iluze;pohyb;křivky;elegance;plasticita;organika;geometrie
Klíčová slova v dalším jazyce: sunglasses;accessories;nature;motive;3d printing;plastic;illusion;motive;curve;elegance;plasticity;organics;geometry
Abstrakt: Malá kolekce módních doplňků čítající dámské sluneční brýle je inspirována přírodním úkazem Antilopím kaňonem, jeho strukturou a tvarovou hrou za pomoci světla a stínu. Hlavní inspirací mi byl motiv momentu této tvarově světelné hry, která udává iluzi pohybu. Tuto iluzi jsem abstraktně přenesla do kolekce s myšlenkou, že pohyb samotný znázorňuje i nestálost přírody. Zaměřila jsem se proto na vlnící se křivky, geometrii a plasticitu s docílením čistého, elegantního a originálního designu.
Abstrakt v dalším jazyce: Small accessories collection of ladies sunglasses is inspired by the natural phenomenon Antelope Canyon, its structure and shape the game with the help of light and shadow. The main inspiration was my motive moment that shaped light game which gives the illusion of movement. This illusion, I was transferred to an abstract collection with the idea that the movement itself shows and instability of nature. I have focused on the undulating curves, geometry and plasticity to the achievement of a clean, elegant and original design.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KDE)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
tumova_anezka_bc2016.pdfPlný text práce10,76 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Tumova_v.pdfPosudek vedoucího práce709,94 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Tumova_o.pdfPosudek oponenta práce596,87 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Tumava.pdfPrůběh obhajoby práce463,21 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/25643

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.