Název: Soubor grafických listů
Další názvy: Print from height Inspiration science fiction literary work of Julese Gabriel Verne
Autoři: Brůha, Martin
Vedoucí práce/školitel: Kocman, Bedřich
Oponent: Ismail, Mohamad Said
Datum vydání: 2014
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/13196
Klíčová slova: vědeckofantastický romány;městská krajina;technické objekty;grafika;stroj;tisk z výšky;linoryt
Klíčová slova v dalším jazyce: science fiction novels;city landscape;technical objects;graphics;machine;print from height;linocut
Abstrakt: Moje bakalářská práce se zaobírá ruční grafikou konkétně černobílým tiskem z výšky ve formě linorytu. Tisky vyobrazují motivy inspirované vědeckofantastickými romány slavného francouzského spisovatele Juliuse Gabriela Verna.Na grafikách jsem vytvořil industriální městské krajiny, stroje a jiné technické objekty objevující se v autorových knihách. Primární pro mne byla práce s prostorem, dynamickou perspektivou a různou intenzitou světla. Těmito prvky se snažím upoutat diváka a vtáhnout ho do atmosféry Verneových románů.Rosah mé práce je deset grafických listů ve velikosti 51x35 cm na formátu A2. Tisky jsou adjustovány do skládaných papírových desek potištěných titulem a autorem. Součástí mé práce je také doprovodný volný list se seznamem titulů, kteými jsem se inspiroval k tvorbě linorytů.
Abstrakt v dalším jazyce: My bachelor's thesis is dedicated to handheld graphics, especially to the black and white print from a height as linocut. The prints portay motifs inspired by science fiction novels of famous French writer Julius Gabriel Verne. The graphics I have portrayed the industrial landscape of the city, instruments and other technical objects from the author's novels. Most important for me is a work with space, dynamic perspective and various intensity of light. With these elements I try to attract viewer and drag into the atmosphere of Verne's novels. My work includes ten prints in sizes 51x35 cm on A2. The prints are adjusted to folded boards with printed title and author. Part of my work is a free list which includes a list of titles That inspired me to creating linocuts.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (UUD)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Bakalarska prace Martin Bruha.pdfPlný text práce5,71 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
BRUHA.pdfPosudek vedoucího práce106,76 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
BRUHA.pdf(1).pdfPosudek oponenta práce97,43 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
BRUHA.pdf(2).pdfPrůběh obhajoby práce124,95 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/13196

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.