Název: Mohou se děti předškolního věku "učit" cizímu jazyku?
Další názvy: Can Preschool Children "Learn" a Foreign Language?
Autoři: Gálová, Ivana
Vedoucí práce/školitel: Slavíková, Libuše
Datum vydání: 2012
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/5731
Klíčová slova: předškolní věk;děti;výuka jazyků;angličtina;cizí jazyk;vývoj dítěte;metodika výuky cizích jazyků
Klíčová slova v dalším jazyce: pre-school age;children;language learning;english language;foreign language;child development;teaching methodology
Abstrakt: Tato práce se zabývá otázkou, zda se předškolní děti mohou učit cizímu jazyku. Je zaměřena výhradně na děti předškolního věku, jejichž rodný jazyk je jiný než angličtina a angličtinu se učí jako cizí jazyk v mateřské škole. Práce se zabývá otázkou, jak může věk dítěte ovlivnit proces učení se cizímu jazyku. Otázka věku je spojena s problematikou vývojových charakteristik předškolního dítěte a dalších rysů významných pro učební proces. Práce dále nabízí přehled klíčových aspektů spojených s výukovými metodami vhodnými pro děti předškolního věku. Součástí práce je i odborná diskuse, která má za cíl identifikovat různé přístupy k otázce, zda by se děti měly začít učit cizí jazyk již ve věku předškolním. Hlavním cílem práce je prokázat, že učit se cizí jazyk v předškolním věku je nejen možné, ale i smysluplné.
Abstrakt v dalším jazyce: This thesis addresses the question whether pre-school children can learn a foreign language. It is focused solely on pre-school children whose first language is other than English. These children learn English as a foreign language in pre-school programmes or in kindergarten but do not use this language as a natural means of communication. The work demonstrates how the age at which a person is exposed to a foreign language influences the learning process. The age issue is related to child?s levels of development and other characteristics significant for pre-school learners. Furthermore, the thesis offers a summary of key aspects connected with teaching methods suitable for pre-school children. The included discussion aims to identify different attitudes to the question whether children should begin learning a foreign language as young as pre-school. The main purpose of the work is to provide an evidence for the fact that learning a foreign language at pre-school age is possible and meaningful.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KAN)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Ivana Galova_BP.pdfPlný text práce471,68 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Galova I. V.pdfPosudek vedoucího práce615,39 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Galova I. O.pdfPosudek oponenta práce620,15 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Galova I..pdfPrůběh obhajoby práce266,25 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/5731

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.