Název: Specifika sociálního podniku
Další názvy: Specifics of social enterprise
Autoři: Tykalová, Nikola
Vedoucí práce/školitel: Taušl Procházková, Petra
Oponent: Jiřincová, Milena
Datum vydání: 2015
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/18568
Klíčová slova: sociální podnik;sociální podnikání;sociální podnikatel;společenská odpovědnost firem
Klíčová slova v dalším jazyce: social enterprise;social entrepreneurship;social entrepreneur;corporate social responsibility
Abstrakt: Předložená bakalářská práce je zaměřena na specifika sociálních podniků. První část práce obsahuje základní definice a pojmy, které pomohou k lepšímu porozumění tématu. Znevýhodněné osoby jsou velkou skupinou na trhu práce, proto je nutnou záležitostí podpořit jejich zapojení do společnosti a do pracovního prostředí. Práce uvádí přehled veřejné podpory sociálního podnikání a subjektů, které tuto podporu poskytují. Část práce je zaměřena na společnost Popelky s. r. o. Práce pomocí PEST analýzy, Porterovy analýzy pěti sil a SWOT analýzy charakterizuje dosavadní průběh činnosti a okolí společnosti. Praktická část je doplněna o dotazníkové šetření, díky kterému si lze vytvořit přehled o sociálních podnicích v České republice. Na základě zjištěných poznatků a analýz jsou v závěru práce předložena možná doporučení a návrhy, které mohou pomoci podniku v pozitivním růstu na trhu.
Abstrakt v dalším jazyce: This bachelor thesis focuses on specifics of social companies. The first part is concerned with basic definitions and notions which mediate the insight into the topic. Disadvantaged people form rather large group of people in the labour market. That is why it is necessary to support their participation in society and occupational environment. The gaper mentions an overview of public social business support and subjects which provide this. Part of the bachelor thesis arms Popelky s. r. o. company. By the means of PEST analysis, Porter analysis of five competitive forces and SWOT analysis it characterizes existity business aktivity and its surroundings. Practical part provides guestionnaire finding which pictures the survey of social companies in the Czech Republic. Based on the ascertained results and analyses possible recommendations and sugestions are proposed which should help the company positively grow on the market.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KPM)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
BP_Tykalova_Nikola.pdfPlný text práce1,38 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
vedouci-BP_tykalova_VP.pdfPosudek vedoucího práce728,32 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
oponent-BP_tykalova_OP.pdfPosudek oponenta práce594,96 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
obhajoba-tykalova_BP.PDFPrůběh obhajoby práce823,28 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/18568

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.