Název: Hromadné ztráty a jejich specifika pro zasahující zdravotnické týmy
Další názvy: Mass casualties and its specificities for the caring emergency medical teams
Autoři: Hovězáková, Šárka
Vedoucí práce/školitel: Hájek Marcel, MUDr. Ph.D.
Oponent: Holubec Luboš, Doc. MUDr. CSc.
Datum vydání: 2017
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/27262
Klíčová slova: zdravotnická záchranná služba;hromadné ztráty;mimořádná událost;hromadné postižení osob
Klíčová slova v dalším jazyce: emergency services;mass casualties;emergency incident
Abstrakt: Bakalářská práce se zabývá problematikou hromadných ztrát a jejich specifik pro zasahující zdravotnické týmy v polních a civilních podmínkách. Je rozdělena na část teoretickou a praktickou. V teoretické části se zaměřujeme na obor medicíny katastrof a hromadného neštěstí, definujeme základní pojmy a klasifikujeme jednotlivé katastrofy. Dále vymezujeme integrovaný záchranný systém a krizový management a jejich pole působnosti při řešení mimořádné události s hromadným postižením osob. V poslední kapitole popisujeme postupy zdravotnických pracovníků při mimořádné události s hromadným postižením osob v polních a civilních podmínkách. V praktické části zjišťujeme pomocí porovnávání traumatologických plánů vybraných zdravotnických záchranných služeb odlišnosti v oblasti mimořádné události s hromadným postižením osob. Následně vyhodnocujeme data získaná od respondentů z dotazníkového šetření, které se zaměřuje na problematiku proškolování v dané tématice.
Abstrakt v dalším jazyce: The thesis deals with the issue of mass casualties and their specifications for medical staff members in field and civilian conditions. It is divided into two parts theoretical and practical. The theoretical section focuses on the area of disaster medical science and mass accidents. It defines the basic terms and classifies the individual disasters. Furthermore, it specifies the integrated rescue system and the crisis management with the area of their operation when dealing with the emergency with massive impact. The last chapter describes the medical staff's procedures during the emergency with massive impact in field or civilian conditions. The practical section deals with the differences in the area of the emergency with massive impact comparing traumatologic plans of selected medical rescue squads. The data gained from the questionnaires focusing on relevant training courses is subsequently evaluated.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KAZ)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Sarka Hovezakova_Hromadne ztraty a jejich specifika pro zasahujici zdravotnicke tymy_Bakalarska prace_Akademicky rok 2017_Studijni obor 5345R021_CD.pdfPlný text práce2,93 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Hovezakova VP.pdfPosudek vedoucího práce1,05 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Hovezakova OP.pdfPosudek oponenta práce869,12 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Hovezakova.pdfPrůběh obhajoby práce416,54 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/27262

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.