Název: Možnosti podnikání formou franchisingu
Další názvy: Business Opportunities through Franchising
Autoři: Křiváčková, Lucie
Vedoucí práce/školitel: Skálová Petra, Ing. Mgr. Ph.D.
Oponent: Nosková Marta, Ing. Ph.D.
Datum vydání: 2017
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/28073
Klíčová slova: franchising;franchisor;franchisant;swot analýza;návrhy;podnik švejk tivoli;koncept švejk
Klíčová slova v dalším jazyce: franchising;franchisor;franchisee;swot analysis;proposals;švejk tivoli enterprise;švejk concept
Abstrakt: Předložená práce je zaměřena na možnosti podnikání formou franchisingu, který je zde zpracován z teoretického i praktického hlediska. V teoretické části je popsána historie franchisingu, jeho základní podstata, definice a pojmy. V praktické části je představen koncept Švejk a jeho konkrétní pobočka. K analýze činnosti restaurace je použita interní a externí analýza a dotazníkové šetření. Na základě těchto poznatků je poté zpracována SWOT analýza, která zobrazuje silné a slabé stránky, příležitosti a hrozby podniku. Poslední částí této práce je zpracování jednotlivých návrhů na rozvoj podniku a jejich ohodnocení pomocí nákladové a časové analýzy. Mezi tyto návrhy patří například tematické akce, pitná voda zdarma a zlepšení propagace podniku.
Abstrakt v dalším jazyce: The presented thesis focuses on business opportunities in the form of franchising which is analyzed from both theoretical and practical perspectives. The theoretical section describes the history of franchising, its fundamental nature, definition and terms. The practical part introduces the Švejk concept and its specific branch. Both internal and external analyses as well as a questionnaire survey were used to assess activities of the restaurant. Based on these findings, the SWOT analysis was compiled, specifying strengths, weaknesses, opportunities and threats to the enterprise. The last section of this thesis sums up the individual proposals to advance the enterprise and their evaluation by using cost and time analyses. These proposals include themed events, free drinking water and improved promotion of the enterprise.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KPM)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Bakalarska prace-Lucie Krivackova.pdfPlný text práce1,88 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
BP_PM_Krivackova_VP.PDFPosudek vedoucího práce2,71 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
BP_PM_Krivackova_OP.PDFPosudek oponenta práce2,87 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
BP_Krivackova.PDFPrůběh obhajoby práce1,14 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/28073

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.