Název: Comparison of Three Approaches to On-line Prediction of a Fluctuating Periodic Disturbance
Autoři: Ettler, Pavel
Citace zdrojového dokumentu: ETTLER, P. Comparison of Three Approaches to On-line Prediction of a Fluctuating Periodic Disturbance. In: Proceedings of the 2019 22nd International Conference on Process Control (PC19). Strbske Pleso, Slovakia: IEEE, 2019. s. 262-267. ISBN 978-1-72813-758-2.
Datum vydání: 2019
Nakladatel: IEEE
Typ dokumentu: konferenční příspěvek
conferenceObject
URI: 2-s2.0-85072511656
http://hdl.handle.net/11025/36642
ISBN: 978-1-72813-758-2
Klíčová slova: Periodické poruchy;identifikace modelu;odhad parametrů;predikce založená na modelu;neuronová síť;válcovna;excentricita válce
Klíčová slova v dalším jazyce: Periodic disturbance;model identification;parameter estimation;model-based prediction;neural network;machine learning;rolling mill;roll eccentricity
Abstrakt: Byly porovnány tři přístupy k predikci poruch založené na matematickém modelování, strojovém učení a heuristickém přístupu. Porovnání bylo provedeno na úloze predikce periodických chyb válcovací síly při válcování za studena, kde chyby jsou způsobené excentricitou válců. Spolehlivý prediktor poruch natrénovaný na prázdné válcovně je snadno využitelný při následné snaze o minimalizaci následků excentricity během válcování kovových pásů v okamžiku, kdy je obtížné rozlišit mezi několika zdroji variací válcovací síly. Všechny tři metody prokázali svoji užitečnost, ačkoliv se liší jak v kvalitě predikce, tak v množství potřebné informace při inicializaci.
Abstrakt v dalším jazyce: The task to predict a fluctuating periodic disturbance-variation of the rolling force in a cold rolling mill which is caused by the eccentricity of rolls-was selected for comparison of three approaches to prediction which include an explicit mathematical modelling, machine learning and a heuristic approach. Reliable disturbance predictor trained on the empty rolling mill is well utilizable in the possible consequent effort to minimize eccentricity effects during rolling of metal strips when it is difficult to distinguish among several sources of the rolling force variation. All three methods proved their applicability although they differ both in prediction quality and in amount of necessary initial information.
Práva: Plný text je přístupný v rámci univerzity přihlášeným uživatelům.
© IEEE
Vyskytuje se v kolekcích:Konferenční příspěvky / Conference Papers (KKY)
OBD

Soubory připojené k záznamu:
Soubor VelikostFormát 
clanek_PC19_E.pdf274 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít  Vyžádat kopii


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/36642

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.

hledání
navigace
  1. DSpace at University of West Bohemia
  2. Publikační činnost / Publications
  3. OBD