Název: Podnik a jeho okolní vlivy
Další názvy: The company and its surrounding influences
Autoři: Havel, Adam
Vedoucí práce/školitel: Skřivan Lukáš, Ing.
Oponent: Kristl Volfová Monika, Ing.
Datum vydání: 2022
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/47883
Klíčová slova: prostředí podniku;makroprostředí;mezoprostředí;mikroprostředí;swot analýza
Klíčová slova v dalším jazyce: environment of company;external environment;task environment;internal environment;swot analysis
Abstrakt: Tématem bakalářské práce je podnik a jeho okolní vlivy. Pro tento účel byl zvolen podnik Lubomír Sokolík. Cílem práce je zhodnotit okolní vlivy, které působí na daný podnik. Práce obsahuje teoretickou a praktickou část. Teoretická se zabývá pojmy spojenými s podnikem, definicemi analýz pro makroprostředí, mezoprostředí, mikroprostředí a SWOT a přiblížením podniku Lubomír Sokolík. V praktické části je použita analýza PESTEL pro makroprostředí, Porterův model 5 sil pro analýzu mezoprostředí, absolutní a poměrové ukazatele pro analýzu mikroprostředí a SWOT analýza pro celkovou analýzu podniku. V závěru praktické části jsou návrhy na zlepšení konkurenceschopnosti podniku, které vycházejí z předchozích analýz. Závěry a návrhy mají napomoci podniku k lepšímu rozhodování a zlepšení pozice na českém a zahraničním trhu.
Abstrakt v dalším jazyce: The topic of the bachelor thesis is the company and its surrounding influences. For this purpose, the Lubomír Sokolík company was chosen. The aim of the thesis is evaluation of the environmental influences that affect the enterprise. The thesis consists of a theoretical and a practical part. The theoretical part deals with the terms associated with the enterprise, the definitions of the analyses for the external environment, the task environment and the internal environment and the SWOT, as well as an introduction to the Lubomír Sokolík's enterprise. The practical part uses PESTEL analysis for the macro environment, Porter's five forces model for the task environment, absolute and ratio indicators for the micro environment and SWOT analysis for the overall analysis of the business. In the practical part, solutions based on these analyses are presented at the end. These solutions are intended to help the company to improve its position on the Czech market and foreign markets.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KPM)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Podnik a jeho okolni vlivy - Adam Havel.pdfPlný text práce3,33 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Havel Adam_oponent.pdfPosudek oponenta práce122,97 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Havel Adam_vedouci.pdfPosudek vedoucího práce221,89 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
ProtokolSPrubehemObhajobySTAG.pdfPrůběh obhajoby práce32,13 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/47883

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.