Název: Průmysl 4.0 a jeho vliv na zaměstnanost
Další názvy: Industry 4.0 and its impact on employment
Autoři: Vícha, Jakub
Vedoucí práce/školitel: Kristl Volfová Monika, Ing.
Oponent: Zoubek Michal, Ing. PhD.
Datum vydání: 2022
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/47907
Klíčová slova: průmysl 4.0;čtvrtá průmyslová revoluce;zaměstnanost;automatizace;digitalizace;robotizace
Klíčová slova v dalším jazyce: industry 4.0;fourth industrial revolution;employment;automation;digitalization;robotization
Abstrakt: Tato bakalářská práce se zabývá konceptem Průmysl 4.0 a jeho vlivy na zaměstnanost v konkrétním podniku, který se snaží tento koncept implementovat. Pomocí metody kvalitativního výzkumu je zde zkoumáno, jak se podnik postavil k otázce zaměstnanosti v souvislosti s nastupující průmyslovou revolucí. V teoretické části práce jsou vymezeny pojmy bezprostředně související s Průmyslem 4.0, jeho historií a technologiemi. Dále jsou zde definovány základní pojmy v otázce lidských zdrojů a následně zhodnoceny dopady nastupující průmyslové revoluce na zaměstnanost. Hlavním cílem této práce je analyzovat vybraný podnik z hlediska implementace jednotlivých segmentů Průmyslu 4.0 a jejich vlivu na zaměstnanost lidí ve firmě. Ve druhé části práce jsou tak pomocí metody polostrukturovaných rozhovorů sesbírána data a na základě jejich vyhodnocení vytvořen návrh opatření, který by mohla firma aplikovat v budoucnu.
Abstrakt v dalším jazyce: This bachelor thesis deals with the concept of Industry 4.0 and its effects on employment in a specific company that is trying to implement this concept. Using a qualitative research method, it examines how the enterprise has approached the issue of employment in the context of the emerging industrial revolution. The theoretical part of the thesis defines concepts directly related to Industry 4.0, its history and technologies. It also defines the basic concepts of human resources and then assesses the impact of the fourth industrial revolution on employment. The main objective of this thesis is to analyze the selected company in terms of the implementation of the different segments of Industry 4.0 and their impact on the employment of people in the company. Therefore, in the second part of the thesis, data are collected using the method of semi-structured interviews and based on their evaluation, a proposal of measures that the company could apply in the future is made.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KPM)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Bakalarska prace Vicha.pdfPlný text práce3,16 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Vicha Jakub_vedouci.pdfPosudek vedoucího práce123,41 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Vicha_oponent_bez podpisu.pdfPosudek oponenta práce126,33 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
ProtokolSPrubehemObhajobySTAG.pdfPrůběh obhajoby práce31,79 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/47907

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.