Název: Resuscitace pacienta s náhlou zástavou oběhu z pohledu NLZP v nemocničním prostředí.
Další názvy: Resuscitation of a patient with sudden circulatory arrest from the point of view of non-medical healthcare professionals in a hospital environment.
Autoři: Cichocki, Lukáš
Vedoucí práce/školitel: Reichertová Stanislava, Mgr.
Oponent: Leden Pavel, MUDr. Ph.D.
Datum vydání: 2022
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/49471
Klíčová slova: resuscitace;náhlá zástava oběhu;nelékařský zdravotnický pracovník
Klíčová slova v dalším jazyce: resuscitation;sudden circulatory arrest;non-medical healthcare worker
Abstrakt: Tématem této bakalářské práce je Resuscitace pacienta s náhlou zástavou oběhu z pohledu NLZP v nemocničním prostředí. Zabývá se tím, jaký mají nelékařští zdravotničtí pracovníci napříč ošetřovacími jednotkami na danou problematiku pohled a jaké v ní mají zkušenosti. Práce se rozděluje na dvě části, a to teoretickou a praktickou část. Teoretická část popisuje resuscitaci, způsoby jejího zahájení, vedení a ukončení. Dále zpracovává stěžejní doporučení v oblasti problematiky resuscitace. V praktické části jsou prezentovány výsledky získané z výzkumného šetření, ve kterém bylo hlavním cílem zmapovat průběh kardiopulmonální resuscitace ve zdravotnickém zařízení. Výzkumné kvantitativní šetření probíhalo pomocí metody dotazníku, který byl distribuován nelékařským zdravotnickým pracovníkům na různých ošetřovatelských jednotkách.
Abstrakt v dalším jazyce: The topic of this bachelor thesis is Resuscitation of a patient with sudden circulatory arrest from the point of view of NLZP in a hospital environment. It deals with the view of non-medical health professionals across treatment units and their experience in it. The work is divided into two parts, namely the theoretical and practical part. The theoretical part describes resuscitation, ways to start, lead and end. It also elaborates key recommendations in the field of resuscitation. The practical part presents the results obtained from a research survey, in which the main goal was to map the course of cardiopulmonary resuscitation in a medical facility. The research quantitative survey was conducted using the method of a questionnaire, which was distributed to non-medical health professionals in various nursing units.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KAZ)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Cichocki_Lukas_ZDZ_BP.pdfPlný text práce2,54 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Cichocki_VP.pdfPosudek vedoucího práce345,85 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Cichocki_OP.pdfPosudek oponenta práce349,04 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Cichocki.pdfPrůběh obhajoby práce355,68 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/49471

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.