Název: 3D tisk a VR ve Škoda js a.s.
Další názvy: 3D printing and VR in Škoda JS a.s.
Autoři: Rudolf, Antonín
Citace zdrojového dokumentu: Životnost komponent energetických zařízení. Sborník ze 17. konference: 18. – 20. října 2022. 1. vyd. Plzeň: Západočeská univerzita v Plzni, 2022, s. 47-48.
Datum vydání: 2022
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: konferenční příspěvek
conferenceObject
URI: https://srni.vzuplzen.cz/wp-content/uploads/2022/11/sbornik-srni_2022.pdf
http://hdl.handle.net/11025/50574
ISBN: 978-80-261-1109-2
Klíčová slova: Škoda;3D tisk;virtuální realita
Klíčová slova v dalším jazyce: Škoda;3D print;virtual reality
Abstrakt: V posledních letech se společnost ŠKODA JS a.s. snaží držet aktuálních trendů v průmyslu a začala se tak intenzivně věnovat virtuální realitě, augmentované realitě (VR, AR) a 3D tisku. První snahy o využití těchto technologií začaly již v roce 2012, kdy byl na objednávku proveden první 3D tisk. Mezitím došlo k tak významnému progresu, že nyní ŠKODA JS disponuje tiskárnami na pracovištích v Plzni a na lokalitách JE Temelín, Dukovany a Mochovce a dodává 3D tisky na tyto elektrárny. V oblasti VR a AR je možné ŠKODA JS a.s. považovat za průkopníka. Jako první jsme byli schopni použít VR pro komerční účely v JE v ČR. V současnosti je ve ŠKODA JS a.s. VR a AR používána již jako standardní nástroj. Máme pro VR plně vybavenou místnost, kde mimo jiné provádíme školení. K dispozici jsou nejrůznější zařízení, například tablety a brýle pro VR a AR.
Abstrakt v dalším jazyce: In recent years, ŠKODA JS a.s. has been trying to keep up with current industry trends and has started to focus intensively on virtual reality, augmented reality (VR, AR) and 3D printing. The first efforts to use these technologies began already in 2012, when the first 3D printing was made to order. In the meantime, there has been such significant progress that ŠKODA JS now has printers at workplaces in Pilsen and at the Temelín, Dukovany and Mochovce NPP locations and supplies 3D prints to these power plants. ŠKODA JS a.s. can be considered a pioneer in the field of VR and AR. We were the first to be able to use VR for commercial purposes at a NPP in the Czech Republic. VR and AR are already used as a standard tool in ŠKODA JS a.s. We have a fully equipped room for virtual reality, where among other things we conduct trainings. Various devices, such as tablets and HMD for VR and AR, are available.
Práva: © Západočeská univerzita v Plzni
Vyskytuje se v kolekcích:Životnost komponent energetických zařízení 2022
Životnost komponent energetických zařízení 2022

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
uvodni strany.pdf3,09 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
sbornik-srni_2022-91-92.pdfPlný text275,67 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/50574

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.