Název: Výskyt rizikových faktorů kardiovaskulárních onemocnění u zdravotnických pracovníků pracujících v PNP a NNP
Další názvy: Incidence of cardiovascular disease risk factors in healthcare professionals working in pre-hospital and hospital emergency care
Autoři: Běhounková, Tereza
Vedoucí práce/školitel: Reichertová Stanislava, Mgr.
Oponent: Gillernová Klára, Ing.
Datum vydání: 2024
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/55760
Klíčová slova: kardiovaskulární onemocnění;rizikové faktory;prevence;kardiovaskulární riziko
Klíčová slova v dalším jazyce: cardiovascular diseases;risk factors;prevention;cardiovascular risk
Abstrakt: Bakalářská práce na téma "Výskyt rizikových faktorů kardiovaskulárních onemocnění u zdravotnických pracovníků pracujících v PNP a NNP" se zaměřuje zejména na popis rizikových faktorů a prevenci kardiovaskulárních onemocnění. Hlavním cílem je zjištění výskytu rizikových faktorů kardiovaskulárních onemocnění u zdravotnických pracovníků pracujících v PNP a NNP. Práce se skládá se ze dvou částí, teoretické a praktické. Teoretická část se zabývá problematikou rizikových faktorů, mezi které se řadí ateroskleróza, kardiovaskulární riziko a vyšetření kardiologického pacienta, dále pokračuje výčtem ovlivnitelných i neovlivnitelných rizikových faktorů a preventivních opatření, je zakončena kardiovaskulární rehabilitací a popisem povolání zdravotnického záchranáře. V praktické části jsou zaznamenána získaná data z kvantitativního dotazníkového šetření, taktéž obsahuje jejich analýzu a popis výzkumných cílů a předpokladů. Získaná data jsou v diskuzi porovnána s odbornou literaturou.
Abstrakt v dalším jazyce: The Bachelor's thesis on "The incidence of cardiovascular disease risk factors in healthcare professionals working in pre-hospital and hospital emergency care" focused mainly on the description of risk factors and prevention cardiovascular diseases. The main objective is to detect the occurrence of risk factors of cardiovascular diseases in health care workers working in pre-hospital and hospital emergency care. The thesis consists of two parts, theoretical and practical. The theoretical deals with the issue of risk factors, which include atherosclerosis, cardiovascular risk, and cardiovascular patient testing, it continues by listing both impactful and non-impactful risk factors and preventive measures, it ends with cardiovascular rehabilitation and description of the profession of a paramedic. In the practical part, the obtained data from the quantitative questionnaire survey are recorded, as well as their analysis and description of research objectives and assumption. The obtained data are compared to the professional literature in the discussion.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KAZ)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Behounkova_Tereza­­_ZDZ_BP .pdfPlný text práce1,71 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Behounkova_VP.pdfPosudek vedoucího práce365,6 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Behounkova_OP.pdfPosudek oponenta práce357,19 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Behounkova.pdfPrůběh obhajoby práce78,12 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/55760

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.