Full metadata record
DC poleHodnotaJazyk
dc.contributor.advisorJelínková Eva, Ing.
dc.contributor.authorDolejšová, Miroslava
dc.contributor.refereePavlák Miroslav, Ing. Ph.D.
dc.date.accepted2024-6-14
dc.date.accessioned2024-07-12T09:04:21Z-
dc.date.available2023-10-22
dc.date.available2024-07-12T09:04:21Z-
dc.date.issued2024
dc.date.submitted2024-3-25
dc.identifier95914
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11025/56147-
dc.description.abstractTématem bakalářské práce je zhodnocení skladování zásob ve výrobní společnosti Benet Karlovy Vary s.r.o., která se zabývá výrobou porcelánu. Cílem práce je zhodnotit skladování zásob, identifikovat jeho slabé stránky a navrhnout opatření, která povedou k zefektivnění celého systému skladování. V úvodu práce jsou představeny základní pojmy z oblasti logistiky, skladování a zásob. Zároveň jsou uvedeny druhy analýz a výpočtů pro optimalizaci řízení zásob v podniku. Ve druhé části se práce věnuje představení konkrétního podniku a jeho dodavatelům a rozborům skladování výrobních surovin s využitím ABC analýzy, výpočtu optimální velikosti dodávky, optimálního počtu dodávek a optimálního dodávkového cyklu. V závěru práce jsou navržena doporučení pro zlepšení oblasti skladování, která vyplynula z provedených šetření. Mezi hlavní doporučení patří zavedení elektronické evidence skladu s výrobním materiálem a doplnění manipulační techniky. Všechny návrhy by vedly k efektivnějšímu využívání finančních prostředků vynakládaných na nákup surovin.cs
dc.format66 s. (80 631 znaků)
dc.language.isocs
dc.publisherZápadočeská univerzita v Plzni
dc.rightsPlný text práce je přístupný bez omezení
dc.subjectskladovánícs
dc.subjectoptimalizace řízení zásobcs
dc.subjectabc analýzacs
dc.subjectporceláncs
dc.titleZhodnocení skladování zásob ve vybraném podnikucs
dc.title.alternativeThe evaluation of inventory storage in the selected companyen
dc.typebakalářská práce
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-levelBakalářský
dc.thesis.degree-grantorZápadočeská univerzita v Plzni. Fakulta ekonomická
dc.thesis.degree-programPodniková ekonomika a management
dc.description.resultObhájeno
dc.description.abstract-translatedThe topic of the bachelor thesis is the evaluation of the raw material warehouse in the production company Benet Karlovy Vary s.r.o., which deals with porcelain production. The aim is to suggest ways of improving and optimizing the entire storage process concerning the revealed weaknesses. In the introduction of the thesis, basic concepts of logistics, warehousing, and inventory are introduced. At the same time, types of analyses and calculations for optimizing inventory management in the company are presented. The second part of the thesis is focused on introducing a specific enterprise, analyzing the storage of production raw materials and its suppliers using ABC analysis, and calculating the optimal supply size, the optimal number of deliveries, and the optimal supply cycle. The thesis concludes by proposing recommendations for improvement in warehousing that emerged from the investigations. The main recommendations include the addition of material handling equipment and the introduction of electronic warehouse records with material. All the suggestions would lead to a more efficient use of funds spent on the purchase of raw materials.en
dc.subject.translatedwarehousingen
dc.subject.translatedoptimising inventory managementen
dc.subject.translatedabc analysisen
dc.subject.translatedporcelainen
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KPM)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Dolejsova_BP_FEK_2024.pdfPlný text práce3,73 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Dolejsova Miroslava_o.pdfPosudek oponenta práce116,88 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Dolejsova_Miroslava_v.pdfPosudek vedoucího práce343,07 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
ProtokolSPrubehemObhajobySTAG.pdfPrůběh obhajoby práce38,29 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/56147

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.