Název: Finanční hospodaření konkrétního města
Další názvy: The Financial Management of a Particular
Autoři: Liptáková, Markéta
Vedoucí práce/školitel: Singerová, Jitka
Oponent: Burešová, Veronika
Datum vydání: 2014
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/12126
Klíčová slova: veřejná správa;rozbor příjmové a výdajové stránky rozpočtu;rizika a doporučení
Klíčová slova v dalším jazyce: public administration;revenue and expenditure analysis;budgetary control;risks and recommendations
Abstrakt: Bakalářská práce na téma ?Finanční hospodaření konkrétního města? je zaměřena na pochopení problematiky související s hospodařením finančních prostředků ve veřejné správě za pomocí provedené analýzy u konkrétního města za dlouhodobé časové období. V teoretické části jsou popsány základní pojmy včetně zákonné legislativy. Praktická část je vlastním rozborem autorky za jednotlivá období. Rozbor příjmové a výdajové stránky rozpočtu slouží jako základní ukazatel k zachycení rizik a ke stanovení vhodných doporučení v nestandardních situacích. Tato rizika včetně jejich dopadů jsou popsána v samotné kapitole. Hlavním cílem bylo provést analýzu hospodaření, jejíž výsledky budou vést k provedení vhodných opatření v budoucnosti. Tento rozbor výsledků není jen pomocným nástrojem pro hospodárné využití veřejných prostředků, ale v konečné analýze práce je zachycena také otázka politických rozhodnutí na lokální úrovni veřejné správy.
Abstrakt v dalším jazyce: The Bachelor thesis on "The Financial Management of a Particular City" is focused on understanding the issues related to the management of funds in public administration through the analysis of a particular city within a longtime period. In the theoretical section of this thesis the basic concepts including statutory legislation are described. The practical part of the work provides author's own analysis of each period. The analysis of the revenue and expenditure side of the budget serves as a key indicator to capture risks and determine appropriate remedies for non-standard situations. These risks and their impacts are described in the separate chapter. The main objective of this work was to analyze the financial management, the results of which would lead to the implementation of appropriate measures in the future. This kind of results oriented analysis serves not only as a helpful tool for efficient use of public funds but in final analysis it also addresses a question of political decision making on municipal level of public administration.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KFU)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
BP.pdfPlný text práce1,36 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Liptakova v..pdfPosudek vedoucího práce263,27 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Liptakova.PDFPosudek oponenta práce559,06 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Liptakova ob..pdfPrůběh obhajoby práce109,34 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/12126

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.