Název: Specifika účetnictví a financování vybrané neziskové organizace
Další názvy: Particularities of accounting and financing of a selected non-profit organisation
Autoři: Matesová, Klára
Vedoucí práce/školitel: Singerová, Jitka
Oponent: Chudoba, Jaroslav
Datum vydání: 2014
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/12181
Klíčová slova: neziskový sektor;neziskové organizace;srovnání;specifika účetnictví;financování
Klíčová slova v dalším jazyce: non-profit sector;non-profit organisations;comparison;particularities of accounting;financing
Abstrakt: Práce se soustředí na problematiku neziskových organizací z hlediska nejvýznamnějších specifik v oblasti účetnictví a financování. Stručně shrnuje podstatu a historii neziskového sektoru. Z právního hlediska vymezuje formální stránku neziskových organizací, konkrétně obecně prospěšnou společnost a příspěvkovou organizaci. Dále jsou v teoretické rovině představeny hlavní specifika účtování těchto dvou typů organizací a prezentovány vybrané účetní operace. Podstatou práce je teoretické a praktické srovnání možností financování těchto organizací s přihlédnutím na zakladatele neziskové organizace. Komparace je provedena u obou organizací ve více letech, aby byl patrný vývoj a efektivnost organizací. V závěru práce jsou využívané možnosti financování vyhodnoceny a zároveň je nastíněna možnost přínosnějšího řešení situace. Práce také zmiňuje aktuálnost daného tématu.
Abstrakt v dalším jazyce: The Bachelor's Work focuses on the issue of non-profit organisations in terms of major particularities of their accounting and financing. It gives a brief insight into the merits and history of the non-profit sector. From the legal point of view, it specifies the formal aspects of non-profit organisations, particularly quasi-public corporations and allowance organisations. Next, the theoretical part presents the major particularities of accounting at these types of organisations and selected accounting entries. The core of this Work is a theoretical and practical comparison of financing options for these organisations with regard to the non-profit organisation founder. The comparison was conducted at both organisations in more years to prove clearly the organisation's development and efficiency. The used ways of financing were evaluated and a more productive solution of the situation was outlined in the conclusion of the Work. This Work also mentions the topicality of this issue.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KFU)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
BP-Matesova Klara (K12B0035K).pdfPlný text práce944,33 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
pvmatesova.pdfPosudek vedoucího práce627,17 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
matesova.pdfPosudek oponenta práce612,64 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
omatesova.PDFPrůběh obhajoby práce873,71 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/12181

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.