Název: Daňové ráje a jejich využití
Další názvy: Tax havens and their uses
Autoři: Týmlová, Kateřina
Vedoucí práce/školitel: Singerová, Jitka
Oponent: Karlovec, Karel
Datum vydání: 2014
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/12201
Klíčová slova: daňový ráj;offshore;mezinárodní daňové plánování;daňová konkurence;Kypr;daňová optimalizace dividend
Klíčová slova v dalším jazyce: tax haven;offshore;international tax planning;tax competition;Cyprus;tax optimalization of dividends
Abstrakt: Předmětem této bakalářské práce je problematika daňových rájů a jejich využití v mezinárodním daňovém plánování. Nejprve jsou definovány základní pojmy a charakteristika daňových rájů. Následuje výčet rozličných způsobů, jakými mohou být zneužívány právní a daňové výhody poskytované offshore zemí. V reakci na toto ilegální počínání jsou uvedeny opatření mezinárodních organizací k prevenci a zamezení daňových úniků. Druhá část bakalářské práce je zaměřena především na analýzu právního a daňového systému Kyperské republiky. V potaz je brán zejména právní rámec a proces založení společnosti zahraniční subjekty. V poslední části se nachází popis konkrétního modelu podnikatelské struktury používající metod mezinárodního daňového plánování za účelem legálního vyhnutí se placení dani při vyplácení dividend.
Abstrakt v dalším jazyce: The subject of this thesis is the issue of tax havens and their use in international tax planning. Firstly, the basic concepts and the characteristics of tax havens are defined. It is followed by enumeration of various possibilities of abusing benefints which provide law and tax systems of offshore countries. In reaction of these illegal practises, international organizations are taking actions to prevent and to stop tax evasions. The second part of the thesis is mainly focused on analysing law and tax system of Republic of Cyprus. It is especially considering the legal frame and procedure of setting up business for foreign entities. In the last part is to be found the description of concrete model of a company structure using methods of international tax planning to legally avoid paying tax when paying dividends.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KFU)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
BP Katerina Tymlova K10B0232P.pdfPlný text práce762,44 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
pvtymlova.pdfPosudek vedoucího práce637,17 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
tymlova.pdfPosudek oponenta práce510,96 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
otymlova.PDFPrůběh obhajoby práce823,69 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/12201

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.