Název: Vizuální a hodnotové aspekty životního stylu HIP HOP (porovnání názorů dětí a mládeže s rizikovým chováním a bez rizikového chování)
Další názvy: Visual and value aspects of lifestyle HIP HOP (the comparison of opinion of the children and youth with risk-taking behavior with without risk-taking behavior)
Autoři: Voříšková, Martina
Vedoucí práce/školitel: Slavík, Jan
Oponent: Zikmundová, Vladimíra
Datum vydání: 2014
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/12285
Klíčová slova: hip hop;subkultura;životní styl;rizikové chování;graffiti;oblékání
Klíčová slova v dalším jazyce: hip hop;subculture;lifestyle;risk-taking behavior;graffiti;clothing style
Abstrakt: Cílem této diplomové práce bylo prozkoumat názory a postoje dětí s rizikovým chováním v porovnání s dětmi bez rizikového chování k životnímu stylu hip hop, s důrazem na vizuální stránku a s možností výchovného zhodnocení svého výzkumu pro využití zejména ve výtvarné výchově nebo v jiných expresivních oborech vzdělávání. V teoretické části jsem se zaměřila na vymezení obsahu hip hopu a popsala jsem základní atributy, s nimiž jsem pak pracovala při výzkumu. Ve výzkumné části jsem charakterizovala metodiku a vyložila získaná data. V závěru jsem vyzdvihla některé důležité momenty z teoretické i výzkumné části a zamyslela jsem se nad využitím podobných výzkumů v edukačním procesu.
Abstrakt v dalším jazyce: The goal of my diploma thesis was to study childrens' opinions and attitides of hip hop lifestyle, with putting emphasis on visual and value aspects. These opinions were compared between children with risk-taking behavior and children without risk-taking behavior. The benefit is in educational process, especially in art education or the other expressive discipline of education. I focused on define the content of hip hop lifestyle and described the main elements which I worked with in theoretical part. In explorative part I characterized a methodology of study and interpreted discovered information. In the conclusion of my diploma thesis I emphasized an important facts from theoretical and explorative parts and I had a think about a sense of sort of this these similar study in educational process.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KVK)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
DP_voriskova.pdfPlný text práce6,39 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
SCAN - Voriskova Martina - vedouci - Slavik - 2014.pdfPosudek vedoucího práce1,82 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
SCAN - Voriskova Martina - oponent - Zikmundova - 2014.pdfPosudek oponenta práce1,23 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Prubeh obhajoby - Voriskova Martina 2014.pdfPrůběh obhajoby práce414,91 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/12285

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.