Název: Inspirace fotografií v souboru grafických listů - Moje vnitřní krajina
Další názvy: Inspiration of photographs in a graphic sheets file- My inner landscape
Autoři: Majerová, Eliška
Vedoucí práce/školitel: Poláček, Stanislav
Oponent: Mašek, Jan
Datum vydání: 2014
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/12287
Klíčová slova: grafické techniky;tisk z výšky;linoryt;fotografie;inspirace;soutisk;kaleidoskop
Klíčová slova v dalším jazyce: graphic techniques;print from height;linocut;photography;inspiration;overlap print;kaleidoscope
Abstrakt: Diplomová práce se skládá ze tří částí. V první části je práce zaměřena na teoretické poznatky z oblasti grafických technik, především na tisk z výšky a techniku linoryt. Zabývá se historií, technologií a postupem práce. V ústřední, praktické části je práce věnována tvořivému procesu vzniku, pohnutkám, technice a inspiračním zdrojům. Je v ní popsán celkový vývoj grafických listů na téma Moje vnitřní krajina inspirované vlastními fotografiemi. Současně jsou popsány dva zásadní objevy vzniklé během realizace. Celou diplomovou práci uzavírá poslední didaktická část, která stručně shrnuje využití grafických technik. A to především techniku linoryt při hodinách výtvarné výchovy na základní umělecké škole. Poznatky a zkušenosti nabyté při praktické části jsou využity ve struktuře přípravy hodiny věnující se linorytu a je připojena i reflektivní bilance této hodiny.
Abstrakt v dalším jazyce: The thesis consists of three parts. The first part is focused on the theoretical knowledge in the field of graphical techniques mainly the print from height and the technique of linocut. It deals with history, technology and procedure of work. The practical part is devoted to the creative process of origin, motives, technique and inspirational sources. There is described the general development of graphical lists on the topic My inner landscape inspired by own photographies. At the same time there are described two fundamental discoveries that came to being during the implementation. The whole thesis is closed by the last didactical part that briefly summarizes the use of graphical techniques. It is particularly the technique of linocut in Art lesson in elementary art school. Knowledge and experience gained in the practical part are used in the structure of lesson preparation devoted to the linocut and the reflective evaluation of the lesson.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KVK)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Majerova-diplomovaprace,2014.pdfPlný text práce8,41 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
SCAN - Majerova Eliska - vedouci - Polacek - 2014.pdfPosudek vedoucího práce1,08 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
SCAN - Majerova Eliska - oponent - Masek - 2014.pdfPosudek oponenta práce1,08 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Prubeh obhajoby - Majerova Eliska 2014.pdfPrůběh obhajoby práce366,26 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/12287

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.