Název: Prenatální komunikace
Další názvy: Prenatal communication
Autoři: Kováříková, Vendula
Vedoucí práce/školitel: Šámalová, Kateřina
Oponent: Holečková, Monika
Datum vydání: 2014
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/12931
Klíčová slova: prenatální komunikace;prenatální vývoj;těhotenství;prenatální psychologie;postoje k rodičovství
Klíčová slova v dalším jazyce: prenatal communication;prenatal development;pregnancy;prenatal psychology;attitudes towards parenthood
Abstrakt: Tato teoretická bakalářská práce se zabývá především komunikací, těhotenstvím a vývojem nenarozeného dítěte. Tyto poznatky shrnuji pro problematiku prenatální komunikace. Práce obsahuje čtyři základní kapitoly, ty obsahují další podkapitoly. První kapitola popisuje komunikaci a její členění. Následuje kapitola, která se zabývá rodinou a postojům k rodičovství, zde je přikládán význam plánovaného rodičovství. Třetí část přináší poznatky o těhotenství konkrétně. V této kapitole jsou vymezeny změny spojené s graviditou a odkrývá problematický vztah muže k těhotné ženě. Část této kapitoly se věnuje také prenatálnímu vývoji a je zde vymezen životní styl těhotné ženy, včetně škodlivých látek a prospěšných činností.Poslední kapitola je zaměřena konkrétně na prenatální komunikaci. Zde jsou uvedeny její druhy a význam této komunikace pro matku i dítě. Tato část také popisuje schopnosti plodu a prenatální hry.
Abstrakt v dalším jazyce: This theoretical thesis deals with mainly communication, pregnancy and evolution of the unborn child. These findings summarize the issue of prenatal communication. The thesis consists of four chapters, these include the other sections. The first chapter describes communication and its breakdown. The following chapter, which deals with family and attitudes towards parenthood, here is the important family planning. I attach here the importance of family planning. The third part presents the findings of pregnancy in particular. This chapter defines the changes associated with pregnancy and reveals problematic relationship of man to a pregnant woman. Part of this chapter also focuses on prenatal development and there is a defined lifestyle of pregnant women, including harmful substances and beneficial activities. The last chapter focuses specifically on prenatal communication. Here are the types and importance of communication for mother and child. This section also describes the ability of the fetus and prenatal games.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KPS)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
BP - Kovarikova.pdfPlný text práce626,37 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Kovarikova - vedouci.pdfPosudek vedoucího práce288,68 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Kovarikova - oponent.pdfPosudek oponenta práce334,58 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Kovarikova - prubeh obhajob.pdfPrůběh obhajoby práce96,62 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/12931

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.