Název: Příbor
Další názvy: Cutlery
Autoři: Hvězdová, Soňa
Vedoucí práce/školitel: Vogel, Petr
Oponent: Havlíková Steihnerová, Anna
Datum vydání: 2014
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/13298
Klíčová slova: lžíce;mentální retardace
Klíčová slova v dalším jazyce: spoon;mental retardation
Abstrakt: V rámci bakalářského zadání na téma Příbor jsem vytvořila sérii jídelních pomůcek pro mentálně postižené strávníky s ochablou motorikou horních končetin. Za odborné asistence pracovníků CSS Tloskov mi bylo umožněni spolupracovat s klienty s těžší mentální retardací. U většiny je nervový systém narušen, a proto nesvedou jíst běžným příborem. Navrhla jsem 3 designové varianty lžic s ergonomickým tvarem rukojetí. Úchopová část je anatomicky tvarovaná pro přirozené zakřivení sevřené dlaně. Umožní tak pevný stisk v kterémkoli místě násady.
Abstrakt v dalším jazyce: Within the framework of bachelor's task for the theme "Cutlery" I formed a series of eating aids for mental afflicted boarders with lax motion of upper limbs.With special assistance of the workers CSS Tloskov I was enabled to cooperate with the clients with heavy mental retardation. The neurotic system of these people is damaged and that is why they cannot eat with a customary cutlery. I suggested 3 design variants spoons with an ergonomic form of the hold. The grasping part is anatomically formed for natural shape of a tight palm. That knables a firm pressing in any place of the handle.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (UUD)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Sona Hvezdova.pdfPlný text práce2,2 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Hvezdova_v.pdfPosudek vedoucího práce163,21 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Hvezdova_o.pdfPosudek oponenta práce159,79 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Hvezdova.pdfPrůběh obhajoby práce100,04 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/13298

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.