Název: Vliv okolí podniku na konkrétní podnik
Další názvy: The influence of surrounding on a particular business company
Autoři: Vaníková, Zuzana
Vedoucí práce/školitel: Šlechtová, Yvona
Oponent: Jiřincová, Milena
Datum vydání: 2014
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/13368
Klíčová slova: podnik;okolí podniku;SWOT analýza;PEST analýza;Porterův model pěti sil
Klíčová slova v dalším jazyce: business company;surrounding of company;SWOT analysis;PEST analysis;Porter´s five forces model
Abstrakt: Předložená bakalářská práce je zaměřena na zhodnocení vlivu okolí na společnost DFH Haus CZ s.r.o., určení současného postavení společnosti na českém a německém trhu a doporučení opatření pro zvýšení její konkurenceschopnosti. V teoretické části práce jsou vysvětleny pojmy okolí podniku, jednotlivé prvky okolí, konkurenceschopnost podniku na trhu a metody analýzy podnikového okolí. V úvodu praktické části je charakterizována společnost DFH Haus CZ s.r.o. Pomocí finanční analýzy podniku je zhodnocena současná ekonomická situace společnosti DFH Haus CZ s.r.o. a je provedena SWOT analýza pro posouzení vnitřního prostředí podniku. Pro zhodnocení vnějšího prostředí podniku je vypracována PEST analýza a Porterův model pěti sil. V závěrečné části práce jsou na základě vypracovaných analýz navržena opatření pro zvýšení konkurenceschopnosti podniku.
Abstrakt v dalším jazyce: This bachelor thesis is focused on evaluation of the influence of surroundings on company DFH Haus CZ s.r.o, determination of the current position on the czech and german market and recommendation of measures to increase its competitiveness. In the theoretical part of this thesis there are explained terms surrounding of the company, individual elements of surroundings, competitiveness on the market and methods of analysis of company´s surrounding. At the beginning of the practical part there is characterized company DFH Haus CZ s.r.o. Using financial analysis of the company evaluates current economic situation of company DFH Haus CZ s.r.o. and there is SWOT analysis for an assessment of internal business environment. For evaluation of external business environment are prepared PEST analysis and Porter´s five forces model. In the final part of the thesis, proposal measures to increase the competitiveness of the company are based on the made analysis.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KPM)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Bakalarska_prace_Vanikova_Zuzana.pdfPlný text práce1,25 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
BP_vanikova_VP.pdfPosudek vedoucího práce583,08 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
BP_vanikova_OP.pdfPosudek oponenta práce679,37 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
vanikova_1.PDFPrůběh obhajoby práce720,52 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/13368

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.