Název: Podpora podnikání a možnosti jejího využití pro MSP
Další názvy: Entrepreneurship support and its application for SMEs
Autoři: Zíka, Lukáš
Vedoucí práce/školitel: Taušl Procházková, Petra
Oponent: Zahradníčková, Lenka
Datum vydání: 2014
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/13370
Klíčová slova: malé a střední podniky;podpora podnikání;operační program;dotace
Klíčová slova v dalším jazyce: small and medium sized enterprises;entrepreneurship support;operational programme;subsidy
Abstrakt: Bakalářská práce se zabývá problematikou MSP a možnostmi jejich podpory. V první části práce jsou MSP definovány, je zde charakterizován význam tohoto sektoru a výhody i nevýhody těchto podniků. Práce obsahuje přehled možností podpory podnikání a subjekty, které ji poskytují. Přibližuje podobu programového období 20142020 a koncepci podpory MSP, která udává, do jakých oblastí bude podpora soustředěna. Další část je zaměřena na společnost CHODOVAR spol. s r. o. Je zde zhodnocena ekonomická situace podniku a současný stav využívání podpory podnikání. Následuje návrh možnosti využití programů podpory podnikání v návaznosti na záměry podniku. Vybraný záměr je zařazen do odpovídající programu a je zhodnocena možnost jeho úspěšného schválení v rámci žádosti o dotaci. V závěru práce jsou zhodnoceny přínosy, které by realizace záměru podniku přinesla.
Abstrakt v dalším jazyce: This bachelor thesis deals with SMEs and their support options. The first part contains the definition of SMEs and advantages and disadvantages of these enterprises. The thesis includes overview of enterpreneurship support and institutions that provide it. It introduces the scheme of the programming period 20142020 and the concept of the SMEs support which indicates what areas will be focused. The next part contains information about the company CHODOVAR spol. s r. o. There is evaluated the economic situation of the company and experiences with entrepreneurship support. The following part is focused on possibilities of using entrepreneurship support in relation to the intention of the company. The chosen intention is included into the relevant programme and there is evaluated the chance of a successful approval within the subsidy application. At the end of this thesis there are the benefits that the realization of the intention may bring to the company.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KPM)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
BP_Zika.pdfPlný text práce1,72 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
BP_zika_VP.pdfPosudek vedoucího práce749,98 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
BP_zika_OP.pdfPosudek oponenta práce639,47 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
zika.PDFPrůběh obhajoby práce711,21 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/13370

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.