Název: Vývoj sociálního zabezpečení v ČR v letech 1989 - 2013 se zaměřením na podporu státu rodinám s dětmi
Další názvy: Development of social security in years 1989 - 2013 in the Czech republic with focus on state support for families with children
Autoři: Smetáková, Petra
Vedoucí práce/školitel: Mošna, Karel
Datum vydání: 2014
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/13821
Klíčová slova: sociální zabezpečení;nemocenské pojištění;státní sociální podpora;dávky;stát;rodina
Klíčová slova v dalším jazyce: social security;sick insurance;state social support;benefits;state;family
Abstrakt: Bakalářská práce zkoumá vývoj sociálního zabezpečení od roku 1989, zaměřuje se na dávky poskytované rodinám ze systému státní sociální podpory a nemocenského pojištění. Práce je rozdělena do devíti kapitol. První tři kapitoly stručně popisují historii nemocenského a sociálního pojištění a jeho formování do nynější podoby sociálního systému. V dalších třech kapitolách jsou analyzovány dávky ze systému nemocenského pojištění. Šestá kapitola se zabývá dávkami, které poskytoval stát rodinám s dětmi před přijetím zákona o státní sociální podpoře a v osmé kapitole jsou již charakterizovány dávky státní sociální podpory a jejich vývoj. Součástí práce je dotazník, který zkoumá povědomí vybraného vzorku populace o systému sociálního zabezpečení v České republice a názory těchto respondentů na současný systém.
Abstrakt v dalším jazyce: Bachelor thesis examines the development of social security since 1989, focusing on the benefits provided to the families of the state social support and health insurance. The work is divided into nine chapters. The first three chapters briefly describe the history of health and social insurance and its formation to the present form of the social system. In the next three chapters are analyzed benefits of the health insurance system. In sixth chapter are benefits that were provided before acceptance statute of State Social Support in the chapter eight are describe benefits of the State Social Support. Part of this work is questionnaire that examines the awareness of a sample of the population of the social security system in the Czech Republic and opinions of the respondents on the current system.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KPG)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
bp_Smetakova.pdfPlný text práce2,9 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Smetakova VP.pdfPosudek vedoucího práce15,76 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Smetakova OP.pdfPosudek oponenta práce21,52 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Smetakova O.pdfPrůběh obhajoby práce12,59 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/13821

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.