Title: Optimalizace obráběcího procesu
Other Titles: Optimisation of cutting parameters
Authors: Koukol, Vladislav
Mádl, Jan
Citation: Strojírenská technologie Plzeň 2009: sborník abstraktů: III. ročník mezinárodní konference konané ve dnech 21.- 22.1.2009 v Plzni. Vyd. 1. Plzeň: ZČU v Plzni, 2009, s. [1-6]. ISBN 978-80-7043-750-6.
Issue Date: 2009
Publisher: Západočeská univerzita v Plzni. Fakulta strojní. Katedra technologie obrábění
Document type: konferenční příspěvek
conferenceObject
URI: http://hdl.handle.net/11025/16430
ISBN: 978-80-7043-750-6
Keywords: optimalizace;kritérium optimalizace;řezné podmínky
Keywords in different language: optimalization;criteria optimalization;cutting conditions
Abstract: Výrobní náklady představují významnou část ceny strojírenského produktu. Základním problémem současné strojírenské výroby je nedostatečná integrace technických a ekonomických parametrů v podnicích, tedy jejich nedostatečné propojení a využití pro optimalizaci pracovních podmínek na výrobních strojích a minimalizace výrobních nákladů. Oblast ekonomiky i vlastních technologických podmínek na výrobních strojích jsou dnes zcela nebo z větší část odděleny. Významnou cestou, jak snížit výrobní náklady bez dalších finančních investic na stávajícím výrobním zařízení, je nákladová optimalizace výrobního procesu. V našem případe optimalizace obráběcího procesu. Nákladovou optimalizaci obráběcího procesu můžeme provést pouze v případě prvotní analýzy technických a ekonomických faktorů, které tento proces ovlivňují, spojení těchto faktorů a poté nalezení hodnoty minimálních výrobních nákladů.
Abstract in different language: For the cost optimisation of the cutting conditions is necessary, to join both economics and technical factors and then come up greater integration in the company managing. This is not very often realized in industrial companies or it is realized but insufficient or incorrectly. In compliance, how precise data are entering into the process of the optimisation, then we are able to reach the optimal (minimal) costs.
Rights: © University of West Bohemia
Appears in Collections:Strojírenská technologie - Plzeň 2009 sborník příspěvků
Strojírenská technologie - Plzeň 2009 sborník příspěvků

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Koukol.pdfPlný text211,08 kBAdobe PDFView/Open


Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/11025/16430

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.