Název: Vývoj průmyslové výroby v okrese Prachatice
Další názvy: The Development of Industrial Production in the Prachatice District
Autoři: Chadová, Kristýna
Vedoucí práce/školitel: Frajer, Jindřich
Oponent: Červený, Pavel
Datum vydání: 2015
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/18031
Klíčová slova: průmysl;okres prachatice;průmyslové subjekty;transformace;přímé zahraniční investice
Klíčová slova v dalším jazyce: industry;the location of prachatice;industrial subjects;transformation;straight foreign investment
Abstrakt: Předkládaná bakalářská práce se zabývá vývojem průmyslové výroby v okrese Prachatice. Práce popisuje rozvoj průmyslu od období industrializace až po současnost, konkrétně se zaměřuje na změny ve struktuře před rokem 1989 a v roce 2011, ale i na změny prostorové. Vývoj průmyslové výroby v okrese Prachatice je porovnáván s ostatními okresy Jihočeského kraje. Práce je rozdělena na několik částí. První část se zabývá rozborem literatury, metodikou a krátkou charakteristikou okresu Prachatice. Druhá část se věnuje historickému průmyslu do roku 1948. Třetí část je zaměřena na průmyslu do roku 1989 a následnou transformaci České ekonomiky a změny v průmyslové výrobě do roku 2011. Průmysl je hodnocen podle dat o zaměstnanosti a datech o průmyslových subjektech.
Abstrakt v dalším jazyce: The bachelor's work I'm presenting here is focused on the development of industrial production in the location Prachatice. It describes the growth of industry from the industrialization until the present day especially the changes in the structure before 1989 and in 2011 but also the changes of the dimension. The development of industrial production in Prachatice is compared to other parts of South Bohemia. This work is divided into several parts. The first part is focused on the analysis of the literature, methodology and a short characteristic of the Prachatice area. The second part is about the historical industry until 1948. The third part is focused on the industry until 1989, on the transformation of the Czech economy and on the changes in industrial production until 2011 that followed. The industry is evaluated according to the rate of unemployment and the information about industrial subjects.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KGE)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
BP_Chadova.pdfPlný text práce1,82 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
vedouci-Chadova - p.vedouciho.PDFPosudek vedoucího práce1,17 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
oponent-Chadova - p.oponenta.PDFPosudek oponenta práce1,08 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
obhajoba-Chadova.PDFPrůběh obhajoby práce341,81 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/18031

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.