Název: Odepisování dlouhodobého majetku
Další názvy: Depreciation of fixed assets
Autoři: Horáčková, Ivana
Vedoucí práce/školitel: Součková, Radka
Oponent: Červený, Josef
Datum vydání: 2015
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/18204
Klíčová slova: dlouhodobý majetek;účetní a daňové odpisy;odepisování majetku;způsoby výpočtu odpisů majetku
Klíčová slova v dalším jazyce: fixed assets;accounting and tax depreciation;depreciation of fixed assets;depreciation methods
Abstrakt: Předložená práce je zaměřena na problematiku odepisování dlouhodobého majetku v rovině teoretické s následnou aplikací do části praktické. Teoretická část pojednává o dlouhodobém majetku z účetního a daňového hlediska se zaměřením na odepisování tohoto majetku; o účetních a daňových odpisech, jejich odlišných funkcích a způsobech výpočtů. Praktická část obsahuje stručný popis podnikatelského subjektu, vymezení majetkové struktury a charakteristiku odpisového systému společnosti. Na závěr byla provedena analýza a zhodnocení používaných metod odepisování na konkrétním majetku s případnými návrhy na zlepšení současné situace z hlediska dodržení zásady opatrnosti a věrného a poctivého zobrazení skutečností v účetnictví a vlivu určitých změn na korekci daňového základu.
Abstrakt v dalším jazyce: The submitted work is focused on fixed assets depreciation in theoretical level with a following application to the practical part. The theoretical part deals with fixed assets from accounting and tax perspective with a focus on the depreciation of these assets; the accounting and tax depreciations, their different functions and methods of calculation. The practical part contains a brief description of the business entity, defining the ownership structure and characteristic of the depreciation system in the company. In conclusion, there has been performed an analysis and evaluation of methods used for the depreciation of specific assets with eventual proposals for improvement of the current situation in terms of compliance with the principles of precaution true and real presentation of the facts in accounts and the impact of certain changes on correction of the tax base.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KFU)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
BP_Horackova.pdfPlný text práce15,96 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
vedouci-bp pv horackova.pdfPosudek vedoucího práce637,49 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
oponent-bp po horackova.pdfPosudek oponenta práce545,9 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
obhajoba-ob horackova.PDFPrůběh obhajoby práce179,53 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/18204

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.