Název: Vliv daní na finanční rozhodování podniku
Další názvy: The effect of taxes on financial decision of a company
Autoři: Vrzalová, Kristýna
Vedoucí práce/školitel: Karlovec, Karel
Oponent: Stýblová, Blanka
Datum vydání: 2015
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/18232
Klíčová slova: daň;dph;daň z příjmů po;základ daně;družstvo;finanční rozhodování;vliv daní
Klíčová slova v dalším jazyce: tax;vat;corporate income tax;tax base;cooperative;financial decision-making;effect of taxes
Abstrakt: Tato bakalářská práce se zabývá vlivem daní na finanční rozhodování podniku. Je rozdělena do několika kapitol. První čtyři kapitoly představují teoretické poznatky, které souvisí s tímto tématem. Je zde popsán daňový systém v České republice, každá daň vybíraná v ČR, finanční rozhodování a vliv daní na různé činnosti a nastalé situace v podniku. Praktická část začíná představením společnosti, ve které je práce zpracovávána a to konkrétně Západočeské konzumní družstvo v Sušici. Dále jsou popsány daně odváděné družstvem finančnímu úřadu a jejich proces zpracovávání. Krátce je pojednáno o průběhu finančního rozhodování v družstvu. Poté je zde řešeno ovlivňování daní na toto rozhodování a to jaké daně na co mají vliv. V závěru práce jsou shrnuty zjištěné informace o vlivu daní na finanční rozhodování a zhodnocení přístupu družstva k tomuto tématu a návrhy na opatření v dalších letech.
Abstrakt v dalším jazyce: This thesis deals with the effect of taxes on the business financial decision-making. It is divided into several chapters. The first four chapters present the theoretical knowledge that is associated with this topic. The tax system in the Czech Republic is described there as well as each tax levied in the Czech Republic, financial decision-making and the effect of taxes on the various activities and situation in business. The practical part begins with the introduction of the company, namely of the West Bohemian consumer cooperative in Sušice, in which the thesis has been composed. Then the taxes paid to the revenue office by the cooperation and their processing are described. Course of the financial decision-making in the cooperative is treated briefly. Furthermore, the effect of taxes on the decision-making is dealt with, i.e. what do the individual taxes influence. The conclusion of the thesis summarises the findings on the effect of taxes on financial decision-making and evaluation of the cooperative´s approach to this topic, and the proposals for measures in the coming years.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KFU)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
BP_Vrzalova_Kristyna_K12B0406P.pdfPlný text práce1,3 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
vedouci-bp pv vrzalova.PDFPosudek vedoucího práce387,53 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
oponent-bp po vrzalova.PDFPosudek oponenta práce1,7 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
obhajoba-ob vrzalova.PDFPrůběh obhajoby práce201,08 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/18232

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.