Název: Analýza povinností osob samostatně výdělečně činných ve vztahu k přímým a nepřímým daním
Další názvy: Analysis of obligations of self-employed persons in relation to direct and indirect taxes
Autoři: Hanzlíková, Tereza
Vedoucí práce/školitel: Hinke, Jana
Oponent: Červený, Josef
Datum vydání: 2015
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/18257
Klíčová slova: samostatně výdělečná činnost;přímé a nepřímé daně;zdravotní pojištění;sociální zabezpečení;daňová evidence
Klíčová slova v dalším jazyce: self-employment;direct and indirect taxes;health insurance;social security;tax records
Abstrakt: Předložená práce je zaměřena na téma povinností osob samostatně výdělečně činných ve vztahu k daním a odvodům zdravotního pojištění a sociálního zabezpečení. Cílem práce bylo vytvořit přehled všech registračních povinností k přímým a nepřímým daním, které musí každý podnikatel dodržovat a následné aplikování poznatků v praxi. Práce je rozdělena na část teoretickou a praktickou. V teoretické části je shrnuta aktuální daňová soustava České republiky pro rok 2014 s obecnými výpočty jednotlivých daní. Práce upozorňuje na legislativní změny oproti roku 2013, jelikož praktická část vychází z reálných dat podnikatele pana Karla Hanzlíka z roku 2013. Analýza činností v podniku je zaměřena na porovnání správnosti vedení daňové evidence a výpočtu veškerých povinných státních odvodů. Závěr práce se věnuje zhodnocení podnikání pana Hanzlíka a navrhnutí možnosti jeho zefektivnění.
Abstrakt v dalším jazyce: The presented thesis is focused on the obligations of self-employed persons in relation to taxes and levies of health insurance and social security payments. The aim of the thesis was to create summary of all registration duties regarding to the direct and indirect taxes which need to be kept by each of entrepreneurs and then this knowledge isused in practice part of the thesis. Diploma thesis is divided into theoretical and practical part. The theoretical part summarizes the current tax system of the Czech Republic for the year 2014 with the calculation of individual taxes. The thesis refers to the legislative changes compared to the year 2013, because the practical part is based on real data of entrepreneur Mr. Karl Hanzlik from the year 2013. Analysis of activities in the company is focused on comparing the accuracy of tax records and calculation of mandatory governmental levies. The final part of the thesis is dedicated to evaluation of Mr. Hanzlik business and it offers the possibilities for improvement.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KFU)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
DP_Hanzlikova_T.pdfPlný text práce5,69 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
vedouci-pv Hanzlikova.PDFPosudek vedoucího práce1,78 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
oponent-po Hanzlikova.PDFPosudek oponenta práce1,8 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
obhajoba-Hanzlikova.PDFPrůběh obhajoby práce869,83 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/18257

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.