Název: Vliv vzdělávání osob s mentálním postižením v praktické škole dvouleté na jejich kvalitu života.
Další názvy: The influence of education of mental handicapped people in two-years practical school on a quality of their life.
Autoři: Breníková, Aneta
Vedoucí práce/školitel: Slowík, Josef
Datum vydání: 2015
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/18411
Klíčová slova: mentální postižení;praktická škola dvouletá;kvalita života;rámcový vzdělávací program;kazuistika
Klíčová slova v dalším jazyce: intellectual disability;two-year practical school;qality of life;school educational progamme;casuistry
Abstrakt: Bakalářská práce "Vliv vzdělávání osob s mentálním postižením v praktické škole dvouleté na jejich kvalitu života" se zabývá problematikou výchovně vzdělávacího procesu v praktické škole dvouleté a analyzuje jeho vliv na kvalitu života mentálně postiženého jedince. Práce je rozdělena do dvou částí, kde první část poskytuje teoretickou oporu části druhé, výzkumné. V teoretické části jsou vymezeny pojmy mentální postižení a kvalita života. Dále se práce zabývá charakteristikou výuky vycházející z vzdělávacího programu pro praktické školy. Výzkumná část je složena z případových studií vybraných žáků navštěvujících Praktickou školu v Plzni. Kazuistiky jsou zaměřeny na rozvoj žáků s mentálním postižením ve čtyřech oblastech reprezentujících kvalitu života.
Abstrakt v dalším jazyce: My bachelor's project "The influence of education of mental handicapped people in two-years practical school on a quality of their life" investigates problems of the pedagogic and education process in two-years practical school and analyses its influence on a quality of life of a mentally retarded person. The study is devided in two parts, where the first provides a theoretical support for second one, the experimental part. The theoretical part defines conceptions, like Intellectual disability and Quality of life. Further a characterization of teaching resulting from the educational program for practical schools is described. The research contains a case study of chosen pupils attending Practical School in Pilsen. The casuistries are focused on the development of mentally retarded pupils in four areas representing quality of life.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KPG)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Brenikova_Aneta_Bakalarska_prace_2015.docx.pdfPlný text práce1,18 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
vedouci-Brenikova VP.pdfPosudek vedoucího práce660,88 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
oponent-Brenikova OP0001.pdfPosudek oponenta práce1,1 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
obhajoba-Brenikova0001.pdfPrůběh obhajoby práce206,43 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/18411

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.