Název: Role vizuality v mediální manipulaci
Další názvy: Role of visuality in media manipulation
Autoři: Kuttnerová, Tereza
Vedoucí práce/školitel: Mašek, Jan
Oponent: Zikmundová, Vladimíra
Datum vydání: 2015
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/20048
Klíčová slova: fotomanipulace;fotožurnalistika;manipulace;masmédia;mediální manipulace;reklama;vizualita.
Klíčová slova v dalším jazyce: photo manipulation;photojournalism;manipulation;mass media;media manipulation;advertising;visuality.
Abstrakt: Bakalářská práce Role vizuality v mediální manipulaci analyzuje využití vizuálních podnětů k ovládání lidí. Vzhledem k omezenému rozsahu je práce zaměřená pouze na statické formy obrazu, především na plakátech, billboardech a v tištěných médiích. Bakalářská práce začíná manipulací obecně, poté rozebírá manipulaci vizuální a vliv barev na lidské vnímání. Část práce se věnuje reklamám a vysvětluje, jak nás ovlivňují, protože reklamy na nás mají větší vliv, než se domníváme. Další část popisuje vizuální manipulaci v žurnalistice, uvádí konkrétní příklady manipulativních fotografií a rozebírá je. V závěru práce je uvedena vlastní klasifikace manipulativních postupů. Zmínka je také o možných způsobech obrany proti této manipulaci.
Abstrakt v dalším jazyce: The bachelor thesis Role of visuality in media manipulation analyzes a use of visual subjects for control over people. Due to the limited extent, the work is focused only on static images, above all on posters, billboards and in a printed media. The bachelor thesis starts with the general manipulation and afterwards it analyzes the visual manipulation and the effect of colours on human perception. Part of the work is devoted to commercials and explains how advertising affects us, because advertising can influence us more than we think. The next section describes the visual manipulation in journalism, gives particular examples of manipulative photos and analyzes them. At the end of the work the classification of manipulative procedures itself is stated. As well, possible means of defence against this manipulation are mentioned.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KVK)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Role vizuality v medialni manipulaci.pdfPlný text práce1,81 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
vedouci-SCAN - Kuttnerova Tereza - vedouci - Masek - 2015.pdfPosudek vedoucího práce931,83 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
oponent-SCAN - Kuttnerova Tereza - oponent - Zikmundova - 2015.pdfPosudek oponenta práce822,23 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
obhajoba-Prubeh obhajoby - Kuttnerova Tereza 2015.pdfPrůběh obhajoby práce385,03 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/20048

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.