Název: Ošetřování dialyzovaného pacienta v bariérovém režimu
Další názvy: Caring for a dialysis patient in barrier nursing regime
Autoři: Holečková, Marcela
Vedoucí práce/školitel: Körberová, Monika
Oponent: Čagánková, Eliška
Datum vydání: 2015
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/20498
Klíčová slova: chronické selhání ledvin;hemodialýza;nozokomiální nákaza;MRSA;bariérové ošetřování;ošetřovatelský proces
Klíčová slova v dalším jazyce: chronic renal failure;hemodialysis;nosocomial infection;MRSA;barrier nursing;nursing proces
Abstrakt: Bakalářskou práci jsem zpracovala formou ošetřovatelského procesu podle Marjory Gordonové. Vybrala jsem pacienta v chronickém dialyzačním programu, u kterého se musí dodržovat pro MRSA pozitivitu bariérový ošetřovatelský režim. Práci jsem rozdělila do části teoretické a praktické. V teoretické části je popisováno chronické selhání ledvin, dále náhrada funkce ledvin, péče o dialyzovaného pacienta. V dalších kapitolách je zmíněna problematika nozokomiálních nákaz, jejich šíření, dělení, původci. Důležitá část je věnována Methicilin rezistentnímu Staphylococcu aureu a bariérovému způsobu ošetřování. Praktická část je zaměřena na kazuistiku pacienta s MRSA a ošetřovatelský proces u něj. Součástí jsou edukační plány. Své poznatky jsem zhodnotila a shrnula v diskuzi.
Abstrakt v dalším jazyce: In this Bachelor's thesis I applied the functional model of Marjory Gordon. The patient I selected to write about is in chronic dialysis program and due to MRSA positivity the care of this patient must involve barrier nursing procedures. The thesis is divided into theoretical and practical parts. The theoretical part describes chronic renal failure as well as renal replacement therapy, and nursing care of dialysis patient. Other chapters deal with the problems of nosocomial infections, their distribution, division and originators. A significant part is devoted to Methicillin-resistant Staphylococcus aureus and barrier nursing techniques and procedures. The practical part of this thesis is focused on the case study and nursing care of a patient with MRSA. It also includes patient education plans. My findings are evaluated and summarized in the discussion section of the thesis.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KOS)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Holeckova BP .pdfPlný text práce1,12 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
vedouci-Holeckova_vedouci.pdfPosudek vedoucího práce414,72 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
oponent-Holeckova_oponent.pdfPosudek oponenta práce421,39 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
obhajoba-Holeckova_obhajoba.pdfPrůběh obhajoby práce405,12 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/20498

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.