Název: Mé místo je tento svět
Další názvy: This world is my place.
Autoři: Jakimiv, Vojtěch
Vedoucí práce/školitel: Beránek, Jiří
Oponent: Tolar, Benedikt
Datum vydání: 2015
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/20742
Klíčová slova: keramika;továrna;třemošná;instalace;hala;symbióza;průnik civilizace;věže;hradby;labyrint
Klíčová slova v dalším jazyce: ceramics;factory;třemošná;installation;hall;symbiosis;penetration;civilization;towers;fortification;labyrinth
Abstrakt: Ve své hlavní kvintesenci mne šlo vždy o určitou symbiosu světa lidské říše a světa mimo, nebo lépe zdánlivě mimo jeho dění. Zprvu jsem se stále otíral o momenty průniků urbanismu měst do přírodní krajiny, nebo opačně, průniků živých organismů do vykonstruovaných umělostí, přičemž mi šlo hlavně o to, zviditelnit proces, který se odehrává mezi nimi. S touto ideou jsem se postupně dostal až do míst zkrachovalé keramické fabriky, kde na mne tato skutečnost zapůsobila nejvíce. Strhla mou fyzickou přítomnost a využila moji životní sílu k upozornění na existenci, která je stálá, která ani po jejím rozpadu, odvržení nebo zneplatnění neztratí své místo. Zaniká, vzrůstá, mění tvář a v každém okamžiku je tělesem minulosti, přítomnosti i budoucnosti. Nikdy se neztratí.
Abstrakt v dalším jazyce: In its very essence, I have always strived for a symbiosis of the human world with the world that is beyond, or better seemingly beyond its actions. Initially, I brushed all over again against the instances of penetration of the urban into the lanscape, or inversely against the instances of the living organisms' penetration into the fabricated artificials. My aim was to make visible the process that is played out between them. With this idea I came to the area of a bankrupt ceramic factory, where I was heavily struck by this reality. It carried away my physical presence and made use of my vital strength to highlight the existence that is permanent and cannot lose its place not even when decomposed, rejected or invalidated. The reality decreases, grows and changes, being in every moment object of the past, presence and future. It never vanishes.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KVU)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Bca. prace - Vojtech Jakimiv.pdfPlný text práce4,88 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
vedouci-JAKIMIV.pdfPosudek vedoucího práce146,13 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
oponent-JAKIMIV.pdfPosudek oponenta práce115,43 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
obhajoba-JAKIMIV.pdfPrůběh obhajoby práce120,21 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/20742

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.