Název: Laboratoř - Mám pár nezodpovězených otázek. Projekt je výzkumem napříč obory, vztahy, systémy. Předpokládá se využití aktuálních technologických možností například v animaci, 3D, After Effects, audio video projekce. Výstupem je objekt, instalace v multimédiích.
Další názvy: Laboratory - I have some unanswered questions. The project is a research throughout media, relations, systems. It should adopt contemporary technological possibilities of animation, 3D, After Effects or audio-video projection. The output would then be a multimedia installation.
Autoři: Bartoníčková, Dana
Vedoucí práce/školitel: Dopitová, Milena
Oponent: Humhal, Pavel
Datum vydání: 2015
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/20859
Klíčová slova: orel;orlice;video;video projekce;multimédia
Klíčová slova v dalším jazyce: eagle;video;installation;multimedia;video projection
Abstrakt: Hitler se ve veřejném prostoru vyskytuje snad nejvíce od dob Třetí říše, náš mediální obraz zla je rituálně a zároveň pohodlně symbolizován optickým materiálem nacistické propagandy z doby hitlerovských triumfů. Proč je tato osoba ještě dnes tolik zarytá v myslích lidí? Proč, pustím-li v neděli dopoledne televizi, vykoukne na mě Hitler? Od války letos uplynulo sedmdesát let, o holokaustu a Hitlerovi vyšlo nespočet publikací, nejsledovanější pořady na BBC jsou dokumenty o druhé světové válce, nejoblíbenější videa na Youtube jsou parodie s Hitlerem. Neustále se zásobujeme instantními obrazy z dob hrůz druhé světové války. Je to proto, aby se to už nikdy neopakovalo? Nezodpovězených otázek nemám pár, ale mnoho.
Abstrakt v dalším jazyce: Hitler still appears in public space, perhaps most often since the Third Reich, our media image of evil is ritually and also comfortably symbolized by visual material of Nazi propaganda from the period of Hitler's triumphs. Why is this person still in people's minds these days? Why is Hitler there on Sunday morning, when I turn my TV on? Seventy years have passed since the end of World War II, countless publications about Holocaust and Hitler have been published, documentaries about World War II are among the most watched shows on documentary channels, the most popular videos on Youtube are parodies of Hitler. We constantly surround ourselves with instant images and reminders of the time of World War II horrors. Is it because we don't want this to ever happen again? I don't have just a few unanswered questions I have many
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KVU)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
DP Bartonickova.pdfPlný text práce2,39 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
vedouci-Bartonickova_ved.pdfPosudek vedoucího práce181,6 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
oponent-Bartonickova_op.pdfPosudek oponenta práce159,49 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
obhajoba-Bartonickova.pdfPrůběh obhajoby práce93,59 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/20859

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.