Název: Set bytových doplňků
Další názvy: set of home accessories
Autoři: Krejčiřík, Jiří
Vedoucí práce/školitel: Veverka, Zdeněk
Oponent: Kyselý, Jaroslav
Datum vydání: 2015
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/20893
Klíčová slova: jídelní set;jídlení sestava;bytový nábytek;nábytková kolekce;rozložitelný nábytek;jídelní stůl;žídle;lavice;stolička.
Klíčová slova v dalším jazyce: flatpacked furniture;multiplex boards;wood;dining set;dining table;chair;stool;bench.
Abstrakt: Navrhl jsem rozložitelnou jídelní nábytkovou kolekci inspirovanou estetikou vikingskych lodí, podle nichž jsou rovněž jednotlivé prvky setu symbolicky pojmenovány. Jídelní stůl LANGSKIP, židle LEIDANGSKIP, lavice TVEIR SEGL a stolička SEGL. Jednotlivé dílce, z nichž je nábytek bez použití lepidla složen, jsou vyfrézovány 5-ti osym CNC dřevoobráběcím centrem z březovych multiplexovych desek. Vyfrézováné dílce se nabělí, ručně začistí a následně opatří finální povrchovou úpravou pomocí bezbarvého matného laku. Jelikož nábytek je složen, případně rozložen během několika minut, je zákazníkovi doručován v rozebraném stavu. Estetika kolekce je založena na tom, že konstrukční prvky jsou přiznané a tvoří tak vytvarny detail, ktery minimalisticky vzhled nábytku ozvláštňuje a vytváří jeho signifikantní charakter. Konstrukční estetika je obohacena detaily, které nábytek opticky odlehčují a tvoří ho tak elegantním. Jelikož převážná část nábytku je vyrobena pomocí poloautomatizovaného CNC dřevoobráběcího centra, je nábytek relativně rychle a levně vyrobitelny. Stůl je vyroben z multiplexu o tloušťce 27 mm. Židle, lavice a stolička z multiplexu o tloušťce 21 mm. Sedáky a opěráky z tří vrstev překližkovych desek o tloušťce 3 mm.
Abstrakt v dalším jazyce: I have designed flat pack dining room collection which is composed of four soliters. Dining table in dimensions 1900 x 950 x 767 mm, dining chair in dimensions 485 x 550 x 792 mm, bench in dimensions 1060 x 418 x 450 mm and stool in dimensions 485 x 418 x 450 mm. My aim was to design a dining room furniture with its aesthetics based on the construction. The visible joints and edges form a significant and decorative part of the design. The furniture is made of birch multiplex boards using a 5 axis CNC cutting machine. The furniture is shipped to customers flat packed. The table, chairs and benche and stool can be slot together in a couple of minutes and can be taken apart and flattened for easy transport. Majority of a production process is made by CNC cutting machine. There are savings on a material. The furniture is made of a board in one thickness. Table is made of a multiplex board in thickness 27 mm, chairs and bench and stool are made of a multiplex board in thickness 21 mm. Seat and backrest are made of 3 plywood boards in overall thickness 10 mm. Furniture is flat packed, easy to assemble and taken apart.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KDE)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
teoreticka cast DP_krejcirik jiri.pdfPlný text práce3,88 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
vedouci-Krejcirik_ved.pdfPosudek vedoucího práce105,5 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
oponent-Krejcirik_op.pdfPosudek oponenta práce175,47 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
obhajoba-Krejcirik.pdfPrůběh obhajoby práce105,2 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/20893

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.