Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.advisor | Šimonová Lenka, Ing. | |
dc.contributor.author | Vildová, Kateřina | |
dc.contributor.referee | Hofman Jiří, Dr. Ing. | |
dc.date.accepted | 2016-6-7 | |
dc.date.accessioned | 2017-02-21T08:23:35Z | - |
dc.date.available | 2015-10-23 | |
dc.date.available | 2017-02-21T08:23:35Z | - |
dc.date.issued | 2016 | |
dc.date.submitted | 2016-4-25 | |
dc.identifier | 67444 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11025/23413 | |
dc.description.abstract | Bakalářská práce se zabývá zhodnocením konkurenceschopnosti společnosti Spak Foods s.r.o. Dále také přináší návrhy opatření na posílení konkurenceschopnosti podniku v tržním prostředí. Začátek práce vymezuje pojmy konkurence, konkurenceschopnost nebo konkurenční výhoda. Charakterizuje metody, které hodnotí makro, mezo a mikroprostředí podniku. Na to plynule navazuje praktická část, která hodnotí makro okolí podniku pomocí PEST analýzy a mezoprostředí podniku pomocí Porterova modelu pěti konkurenčních sil. Pro zhodnocení mikroprostředí je zpracována analýza vnitřních zdrojů podniku a finanční analýza. Výsledky těchto analýz slouží jako podklad pro vytvoření SWOT analýzy. Výstupem této analýzy je SWOT matice, která zachycuje silné a slabé stránky, příležitosti a hrozby společnosti. V závěru práce jsou na základě výsledků ze zpracovaných analýz navržena opatření, vedoucí ke zvýšení konkurenceschopnosti společnosti Spak. | cs |
dc.format | 66 s. (106 463 znaků) | cs |
dc.format.mimetype | application/pdf | |
dc.language.iso | cs | cs |
dc.publisher | Západočeská univerzita v Plzni | cs |
dc.rights | Plný text práce je přístupný bez omezení. | cs |
dc.subject | konkurenceschopnost | cs |
dc.subject | finanční analýza | cs |
dc.subject | porterův model pěti konkurenčních sil | cs |
dc.subject | pest analýza | cs |
dc.subject | swot analýza | cs |
dc.title | Analýza konkurenceschopnosti vybraného podniku | cs |
dc.title.alternative | Competitive analysis of the selected company | en |
dc.type | bakalářská práce | cs |
dc.thesis.degree-name | Bc. | cs |
dc.thesis.degree-level | Bakalářský | cs |
dc.thesis.degree-grantor | Západočeská univerzita v Plzni. Fakulta ekonomická | cs |
dc.thesis.degree-program | Ekonomika a management | cs |
dc.description.result | Obhájeno | cs |
dc.rights.access | openAccess | en |
dc.description.abstract-translated | Bachelor thesis is focused on the evaluation of the competitiveness of the company Spak Foods s.r.o. It also brings proposals for strengthening the company's competitiveness in the marketplace. The beginning of the thesis defines the concepts of competition, competitiveness and competitive advantage. It also characterizes methods that assess the macro, meso and micro environment. It smoothly follows the practical part, which evaluates the macro environment of the company through PEST analysis and meso environment with Porter's five forces model. The micro environment is evaluated by analysis of internal resources and financial analysis. The results of these analyses serve as a basic for creating a SWOT analysis. The output of this analysis is the SWOT matrix that captures the strengths, weaknesses, opportunities and threats of the company. In the last chapter of this thesis are suggested measures to increase the competitiveness of the company Spak. | en |
dc.subject.translated | competitiveness | en |
dc.subject.translated | financial analysis | en |
dc.subject.translated | porter's five forces model | en |
dc.subject.translated | pest analysis | en |
dc.subject.translated | swot analysis | en |
Appears in Collections: | Bakalářské práce / Bachelor´s works (KPM) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
BP-Vildova-K13B0143P.pdf | Plný text práce | 2 MB | Adobe PDF | View/Open |
BP_Vildova_VP.pdf | Posudek vedoucího práce | 718,68 kB | Adobe PDF | View/Open |
BP_Vildova_OP.pdf | Posudek oponenta práce | 590,21 kB | Adobe PDF | View/Open |
BP_Vildova.PDF | Průběh obhajoby práce | 1,36 MB | Adobe PDF | View/Open |
Please use this identifier to cite or link to this item:
http://hdl.handle.net/11025/23413
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.