Full metadata record
DC pole | Hodnota | Jazyk |
---|---|---|
dc.contributor.advisor | Svoboda Michal, PhDr. Mgr. Ph.D. | |
dc.contributor.author | Hlůžková, Tereza | |
dc.contributor.referee | Sudová Jana, Mgr. | |
dc.date.accepted | 2016-8-30 | |
dc.date.accessioned | 2017-02-21T09:49:01Z | - |
dc.date.available | 2015-9-15 | |
dc.date.available | 2017-02-21T09:49:01Z | - |
dc.date.issued | 2016 | |
dc.date.submitted | 2016-6-30 | |
dc.identifier | 69171 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11025/24465 | |
dc.description.abstract | Bakalářská práce "Alergeny v potravinách" se věnuje problematice potravinových alergií. Teoretická část práce se zaměřuje na podstatu, druhy a příznaky potravinových alergií. Je zde popsán rozdíl mezi alergií a intolerancí. Praktická část zahrnuje analýzu stravovacích návyků ženy s potravinovou alergií a návrh jídelníčku, který neobsahuje vybrané alergeny. Jídelníček je sestaven podle zásad racionální výživy. | cs |
dc.format | 48 s. (68 343 znaků) | cs |
dc.format.mimetype | application/pdf | |
dc.language.iso | cs | cs |
dc.publisher | Západočeská univerzita v Plzni | cs |
dc.rights | Plný text práce je přístupný bez omezení. | cs |
dc.subject | alergie | cs |
dc.subject | alergen | cs |
dc.subject | mléko | cs |
dc.subject | intolerance | cs |
dc.subject | anafylaktický šok | cs |
dc.subject | potraviny | cs |
dc.subject | příznaky | cs |
dc.title | Alergeny v potravinách | cs |
dc.title.alternative | Allergens in food | en |
dc.type | bakalářská práce | cs |
dc.thesis.degree-name | Bc. | cs |
dc.thesis.degree-level | Bakalářský | cs |
dc.thesis.degree-grantor | Západočeská univerzita v Plzni. Fakulta pedagogická | cs |
dc.thesis.degree-program | Specializace v pedagogice | cs |
dc.description.result | Obhájeno | cs |
dc.rights.access | openAccess | en |
dc.description.abstract-translated | The Bachelor thesis "Alergens in food" deals with food allergy problems. The theoretical part deals with definition of food allergy, it means types, symptoms and treatments. The thesis describes the difference between allergies and intolerances. The practical part contains analysis of present eating habits of woman with food alergies and proposal diet that does not contain the selected allergen. The menu is built according to the principles of rational nutrition. | en |
dc.subject.translated | allergy | en |
dc.subject.translated | allergen | en |
dc.subject.translated | milk | en |
dc.subject.translated | intolerance | en |
dc.subject.translated | anaphylactic shock | en |
dc.subject.translated | foodstuffs | en |
dc.subject.translated | symptoms | en |
Vyskytuje se v kolekcích: | Bakalářské práce / Bachelor´s works (KPS) |
Soubory připojené k záznamu:
Soubor | Popis | Velikost | Formát | |
---|---|---|---|---|
BP Hluzkova.pdf | Plný text práce | 1,41 MB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
Hluzkova - vedouci.pdf | Posudek vedoucího práce | 376,17 kB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
Hluzkova - oponent.pdf | Posudek oponenta práce | 253,71 kB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
Hluzkova - prubeh obhajob.pdf | Průběh obhajoby práce | 91,96 kB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam:
http://hdl.handle.net/11025/24465
Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.