Název: Gun violence in the USA and the "Eleven Nations" analysis of American culture.
Další názvy: Gun violence in the USA and the "Eleven Nations" analysis of American culture.
Autoři: Moroz, Olena
Vedoucí práce/školitel: Kumar Alok, M.A.
Oponent: Boldyrev Sergey
Datum vydání: 2017
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/26738
Klíčová slova: zbraňové násilí;colin woodard;jedenáct národů;právní předpisy o kontrole používání zbraní;druhý pozměňovací návrh.
Klíčová slova v dalším jazyce: gun violence;colin woodard;eleven nations;gun-control laws;gun-related crimes;second amendment.
Abstrakt: Tato bakalářská práce se zabývá kriminalitou způsobenou střelnými zbraněmi a analýzou americké kultury na základě rozdělení do jedenácti národů. Hlavním cílem práce je přezkoumat historii a problematice ozbrojeneho nasili a analyzovat koncept Colina Woodardu o Jedenácti Národech. Kniha "Americké národy: Historie 11 soupeřivých regionálních kultur Severní Ameriky" Colina Woodarda, je hlavním zdrojem při psaní této práce. Práce je rozdělena do dvou částí: teoretické a praktické. Teoretická část se zabývá obecným přehledem zbraňoveho násilí v USA, právními předpisy o kontrole používání zbraní, statistickými údaji o trestních činech způsobenými zbraní a Druhým Pozměňovacím návrhem. Studium v praktické části je zaměřen na shrnutí konceptu Colina Woodwarda a posouzení, vysvětluje situaci ozbrojeného násilí v USA.
Abstrakt v dalším jazyce: The theme of the bachelor thesis is "Gun violence in the USA and the "Eleven Nations" analysis of American culture". The main purpose of the thesis is to review the history and problematic of gun violence and analyze Colin Woodard's concept of Eleven Nations. The book "American Nations: A history of the Eleven Rival Regional Cultures of North America" by Colin Woodard being the main source. The thesis is divided into two parts: theoretical and practical. Theoretical part deals with a general overview of gun violence in the USA, gun-control laws, statistical data on gun related crimes and the Second Amendment. Study in analytical part is focused on summarizing Colin Woodard's concept and analysis if Woodard's theory explains the situation of gun violence in the USA.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KAJ)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
BP_MOROZ.pdfPlný text práce1,03 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Moroz - vedouci.pdfPosudek vedoucího práce404,6 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Moroz - oponent.pdfPosudek oponenta práce702,7 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Moroz - obhajoba.pdfPrůběh obhajoby práce290,05 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/26738

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.