Název: Analýza dopadu rozvoje elektromobility na distribuční a přenosové sítě
Další názvy: Analysis of impact electromobility on development distribution and transmition grids
Autoři: Kurc, Tomáš
Vedoucí práce/školitel: Vostracký Zdeněk, Prof. Ing. DrSc., dr. h. c.
Oponent: Vajnar Vladimír, Ing.
Datum vydání: 2017
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/26830
Klíčová slova: historie elektromobilů;krátkodobá predikce vývoje elektromobility;dlouhodobá predikce vývoje elektromobility;dobíjecí infrastruktura;důsledky elektromobility v energetickém průmyslu;elektromobilita a ekologie;ekonomické aspekty elektromobility.
Klíčová slova v dalším jazyce: history of electric vehicles;short-term prediction of electromobility development;long-term prediction of electromobility development;charging infrastructure;the consequences of electromobility in the energy industry;electromobility and ecology;economic aspects of electromobility.
Abstrakt: Předkládaná diplomová práce se zabývá rešerší současného stavu elektromobility v České republice, a to se zaměřením na osobní automobily. Na základě rešerše, která zahrnuje mimo jiné i analýzu trhu a infrastruktury, je následně zpracováno několik scénářů možného vývoje elektromobility v České republice. Dva scénáře vycházejí z analýzy současné situace, další scénáře analyzují predikce podle Národního akčního plánu čisté mobility a Global EV Outlooku 2016. Možný vývoj elektromobility je dále členěn na krátkodobý, do roku 2025, kterému je věnována větší pozornost, a dlouhodobý, do roku 2050, který je analyzován v pětiletých intervalech. V návaznosti na krátkodobé scénáře je následně navržen optimální vývoj infrastruktury, který zahrnuje i konkrétní případ rozmístění dobíjecích bodů v Plzni v roce 2025. Poslední kapitola se zabývá, opět v návaznosti na dříve zpracované scénáře, důsledky elektromobility ve třech oblastech energetice, ekologii a ekonomii. Důsledkům v energetickém průmyslu a na ekologii je věnována obsáhlejší část, ekonomické aspekty elektromobility jsou zmíněny obecněji.
Abstrakt v dalším jazyce: The diploma thesis deals with the research of the current state of electromobility in the Czech Republic, focusing on passenger cars. Based on the research, including, among other things, the analysis of the market and infrastructure, several scenarios of possible developments in electromobility in the Czech Republic are being processed. Two scenarios are based on an analysis of the current state, other scenarios analyze prediction according to the National Action Plan of Clean Mobility and Global EV Outlook 2016. The possible development of electromobility is subdivided into a short-term one, until 2025, which has more attention, and long-term one, until 2050, which is analyzed in five-year intervals. As a result of the short-term scenarios, an optimal development of infrastructure is proposed, including a specific example of charging infrastructure in Pilsen in 2025. The last chapter deals, again in connection to the previously processed scenarios, with the consequences of electromobility in three areas energetic industry, ecology and economy. A larger part is devoted to the consequences in the energetic industry and ecology, the economic aspects are mentioned more generally.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KEE)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
ING_16-17-Kurc_Tomas-E15N0024K_FINAL.pdfPlný text práce1,73 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
070714_vedouci.pdfPosudek vedoucího práce273,93 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
070714_oponent.pdfPosudek oponenta práce378,47 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
070714_hodnoceni.pdfPrůběh obhajoby práce203,63 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/26830

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.