Název: Historie migrace na území Plzeňského kraje a Oberpfalz od roku 1918
Další názvy: The history of migration in the Pilsen Region and in the Upper Palatinate since 1918
Autoři: Kůs, Libor
Vedoucí práce/školitel: Dokoupil Jaroslav, Doc. PaedDr. Ph.D.
Oponent: Lepič Martin, Mgr.
Datum vydání: 2017
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/27732
Klíčová slova: plzeňský kraj;horní falc;evropská unie;zahraniční migrace;migrační krize
Klíčová slova v dalším jazyce: the pilsen region;the upper palatinate;the european union;foreign migration;migrant crisis
Abstrakt: Tato bakalářská práce se věnuje srovnávání zahraniční migrace na území Plzeňského kraje a Horní Falce s důrazem na kontext současných zahraničně migračních událostí. Problematika byla zkoumána především z hlediska geografického, historického, administrativně-právního a sociálně-demografického. Bakalářská práce se dále věnuje zjišťování velikosti významu vlivu Evropské unie na problematiku zahraniční migrace. Výstupy výzkumů z obou regionů z jednotlivých tematických částí této bakalářské práce byly následně analyzovány a porovnávány s cílem zjistit podobnosti a rozdíly v jednotlivých hlediscích. V práci došlo ke komplexnímu zpracování a vysvětlení problému zahraniční migrace ve všech jeho podstatných dílčích aspektech. Dle zjištění v práci je zřejmé, že bude třeba vykonat ještě mnoho další práce v řadě společenských oborů, než se dojde k pochopení tohoto problému v jeho úplnosti a bude možné jej adekvátně vyřešit.
Abstrakt v dalším jazyce: This bachelors work is focused on comparison of foreign migration in the territory of Pilsen region and in the territory of Upper Palatinate, with the emphasis on the context of foreign migration events. This issue was researched mainly in terms of geographical, historical, administrative-legal and socio-demographic. Bachelors work also deals with the importance of influence of the European Union on the issue of foreign migration. Surveys outputs from both regions from individual thematic parts of this work were analyzed and compared in order to identify similarities and differences in various aspects. The study went through to a complex processing and explanation of the problem of foreign migration in all essential partial aspects. Based on the findings of this study it is apparent that more will be needed to be done in many of social fields, before it can come to its understanding in its completion and could be adequately solved.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KGE)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
BC2_v2_5_konecna.pdfPlný text práce2,19 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Kus.PDFPosudek vedoucího práce1,05 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Kus_0.PDFPosudek oponenta práce1,49 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Kus_1.PDFPrůběh obhajoby práce197,88 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/27732

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.