Název: Návrh a realizace poloautomatické leptací stanice
Další názvy: Design and realization of the semiautomatic etching station
Autoři: Morávka, Jan
Vedoucí práce/školitel: Šindelář Martin, Ing.
Oponent: Linhart Richard, Ing. Ph.D.
Datum vydání: 2017
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/28590
Klíčová slova: leptací stanice;metody a výroba desek plošných spojů;arduino;atmel;atmega328p;řídící modul;topné těleso;teplotní senzor.
Klíčová slova v dalším jazyce: etching station;methods and production of printed circuit boards;arduino;atmel;atmega328p;control module;heating element;temperature sensor.
Abstrakt: Předložená bakalářská práce pojednává o různých metodách výroby desek plošných spojů a jejich výhodách či nevýhodách. Dále se práce zabývá návrhem a posléze zhotovením poloautomatické leptací stanice pro výrobu desek plošných spojů. Základem je tříkomorová kyveta, kde jedna z komor je vyhrazena pro leptání motivu desek plošných spojů, další pro vyvíjení fotorezistu, a třetí pro vodu pro opláchnutí desky od leptacího a vyvíjecího roztoku. Leptací komora je dále vybavena teplotním senzorem, cirkulačním čerpadlem a topným tělesem. O řízení těchto komponent se stará řídící systém založený na mikrokontrolérové vývojové desce Arduino Uno. Řídící systém umožňuje uživateli stanice si zvolit udržovanou teplotu v leptací komoře a také čas, po jehož uběhnutí stanice oznámí konec cyklu leptání.
Abstrakt v dalším jazyce: The presented bachelor thesis deals with various methods of production of printed circuit boards and their advantages or disadvantages. Thesis also deals with the design and then with the production of a semiautomatic etching station for production of printed circuit boards. The base is a three chamber cell, where one of the chambers is designated for etching the printed circuit board motive, another for photoresist evocation, and the third one for water to rinse the board off from etching and evocation solution. The etching chamber is further equipped with a temperature sensor, a circulation pump and a heating element. The management of these components takes over the control system based on the Arduino Uno microcontroller development board. The control system allows user of the station to choose the temperature maintained in the etching chamber and also the time after which the station will announce the end of the etching cycle.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KAE)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Bakalarska_Prace_Moravka_Jan_Navrh_a_realizace_poloautomaticke_leptaci_stanice.pdfPlný text práce7,7 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
MoravkaOp 001.jpgPosudek oponenta práce975,02 kBJPEGZobrazit/otevřít
MoravkaV 001.jpgPosudek vedoucího práce935,65 kBJPEGZobrazit/otevřít
070796_hodnoceni.pdfPrůběh obhajoby práce157,64 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/28590

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.