Full metadata record
DC poleHodnotaJazyk
dc.contributor.advisorPsutková, Blanka
dc.contributor.authorOpalecká, Tereza
dc.contributor.refereeKalvas, František
dc.date.accepted2012-05-29
dc.date.accessioned2013-06-19T06:54:28Z
dc.date.available2011-05-30cs
dc.date.available2013-06-19T06:54:28Z
dc.date.issued2012
dc.date.submitted2012-04-26
dc.identifier47664
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11025/3499
dc.description.abstractDiplomová práce Mediální komunikace a její příjemci z oblasti gastronomie definuje ve své teoretické části pojmy, které tvoří teoretický základ pro část praktickou. Definuje pojmy jako mediální a masová komunikace, médiologie, modely masové komunikace a představuje jednotlivá média a jejich rozvoj v průběhu let v zahraničí i v České republice. Věnuje pozornost významu, funkcím, vlivu, účinkům a dopadu médií a také definuje pojmy publikum a příjemci z oblasti gastronomie. Mimo jiné přibližuje možné způsoby zkoumání příjemců. Praktická část práce zahrnuje empirický výzkum prováděný na základě dotazníků. Tento výzkum se snaží zjistit a porovnat užití daných médií a především věnování pozornosti tématům z gastronomické oblasti vybranými příjemci. Celý postup je detailně popsán a výsledky jsou doplněny nezbytným komentářem, tabulkami a grafy.cs
dc.format102 s.cs
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isocscs
dc.publisherZápadočeská univerzita v Plznics
dc.rightsPlný text práce je přístupný bez omezení.cs
dc.subjectmediální komunikacecs
dc.subjectmasová komunikacecs
dc.subjectmédiologiecs
dc.subjectmodel masové komunikacecs
dc.subjectmédiacs
dc.subjectgastronomiecs
dc.subjectmatchingcs
dc.subjectpublikumcs
dc.subjectzkoumání příjemcůcs
dc.subjectdotazníkové šetřenícs
dc.titleMediální komunikace a její příjemci z oblasti gastronomiecs
dc.title.alternativeMedial communication and its recipients from the gastronomic areaen
dc.typediplomová prácecs
dc.thesis.degree-nameMgr.cs
dc.thesis.degree-levelNavazujícícs
dc.thesis.degree-grantorZápadočeská univerzita v Plzni. Fakulta filozofickács
dc.description.departmentKatedra filozofiecs
dc.thesis.degree-programHumanitní studiacs
dc.description.resultObhájenocs
dc.rights.accessopenAccessen
dc.description.abstract-translatedThe thesis Medial communication and its recipients from the gastronomic area defines the terms in the theoretical part, which creates a theoretical base for the practical part. It defines terms like medial and mass communication, mediology, models of mass communication and names the particular media and their progress through the years abroad and in the Czech Republic as well. It pays attention to the meaning, functions, influence, effects and impact of the media and defines the terms audience and recipient from the gastronomic area too. Among others it introduces the possible ways of the research of recipients. The practical part of the thesis involves empirical research, which was done through questionnaires. This research attempts to discover and compare the usage of the particular media and mainly the attention given by chosen recipients to the topics from the gastronomic area. The whole procedure is described in detail and the results are completed with the necessary commentary, tables and graphs.en
dc.subject.translatedmedial communicationen
dc.subject.translatedmass communcationen
dc.subject.translatedmediologyen
dc.subject.translatedmodel of mass communicationen
dc.subject.translatedmediaen
dc.subject.translatedgastronomyen
dc.subject.translatedmatchingen
dc.subject.translatedaudienceen
dc.subject.translatedresearch of recipientsen
dc.subject.translatedresearch through questionnairesen
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KFI)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
diplomova prace.pdfPlný text práce2,18 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Opalecka Tereza_Psutkova Blanka.rtfPosudek vedoucího práce1,47 MBRTFZobrazit/otevřít
Opalecka Tereza_Kalvas Frantisek.rtfPosudek oponenta práce1,81 MBRTFZobrazit/otevřít
Opalecka_Tereza.pdfPrůběh obhajoby práce409,38 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/3499

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.