Název: Systém řízení nákladů v podnikatelském subjektu
Další názvy: The systém of cost management in the company
Autoři: Šímová, Miroslava
Vedoucí práce/školitel: Červený, Josef
Oponent: Komorousová, Veronika
Datum vydání: 2012
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/3541
Klíčová slova: náklady;systém řízení nákladů;SWOT analýza;ekonomická analýza;rozvaha;výkaz zisku a ztráty
Klíčová slova v dalším jazyce: costs;system of cost management;SWOT analysis;economic analysis;balance sheet;profit and loss account
Abstrakt: Předložená diplomová práce je zaměřena na analýzu systému řízení nákladů ve společnosti Nakladatelství Fraus, s.r.o., v letech 2006 - 2010. V teoretické části je uveden význam nákladů v podnikovém řízení a vymezeny s tím spojené základní pojmy a členění nákladů podle kritérií. Dále jsou prezentovány různé nástroje a kritéria v oblasti řízení nákladů. Praktická část je zaměřena na vybranou společnost, která patří mezi největší didaktická nakladatelství v České republice. V rámci SWOT analýzy jsou určeny silné a slabé stránky společnosti a možné příležitosti a hrozby. V ekonomické analýze je provedena vertikální a horizontální analýza rozvahy a výkazu zisku a ztráty s následnou analýzou výnosů a podrobným rozborem systému řízení nákladů. Závěr práce je věnován zhodnocení efektivity řízení nákladů a návrhu doporučení zlepšení stávajícího systému.
Abstrakt v dalším jazyce: The submitted thesis is focused on the analysis of the systém of cost management in Fraus Publishing company, Ltd., between years 2006 ? 2010. In the theoretical part is given importance of the corporate management costs and restricted the associated basic terms and classification of costs according to the criteria. Further various tools are presented and the criteria of cost control. The practical part is focused on the selected company, one of the greatest publishing house of didactics in the Czech Republic. As part of SWOT analysis are intended strengths and weaknesses of the company and possible opportunities and threats. In the economic analysis is carried out vertical and horizontal analysis of balance sheets and profit and loss account with subsequent analysis income and detailed analysis of the system of management costs. The conclusion of this thesis is dedicated to evaluation of the effectiveness of cost management and design recommendations to improve the current system.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KFU)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Diplomova prace - System rizeni nakladu v podnikatelskem subjektu.pdfPlný text práce19,43 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
vedouci DP Simova.PDFPosudek vedoucího práce422,4 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
oponent DP Simova.PDFPosudek oponenta práce442,26 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
obhajoba DP Simova.PDFPrůběh obhajoby práce147,92 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/3541

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.