Název: Nové trendy informačních technologií v účetnictví podniků ČR
Další názvy: New trends of information technologies in accounting of companies in the Czech Republic
Autoři: Košťálová, Lucie
Vedoucí práce/školitel: Hinke Jana, Doc. Ing. Ph.D.
Oponent: Obst Jiří, Ing.
Datum vydání: 2019
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/39002
Klíčová slova: účetnictví;informační technologie;trendy;digitalizace;elektronizace;účetní software;účetní služby.
Klíčová slova v dalším jazyce: accounting;information technologies;trends;digitalization;electronization;accounting software;accounting services.
Abstrakt: Diplomová práce se zabývá problematikou novodobých trendů informačních technologií v podnicích ČR. Odborná práce je členěna na teoretickou a praktickou část a je zaměřena na podniky poskytující účetní služby. Teoretická část definuje oblasti nových trendů, které mají přímou souvislost s činností podniků poskytujících účetní služby, a to z hlediska technologického i legislativního. Dále je charakterizována problematika elektronizace v podmínkách ČR. Praktická část na základě literární rešerše definuje východiska pro analýzu a komparaci dostupných softwarových řešení na českém trhu. Z provedené analýzy vychází vlastní výzkum realizovaný prostřednictvím dotazníkového šetření, který zkoumá povědomí o současných trendech informačních technologií a jejich míru implementace v podnicích poskytujících účetní služby. Na základě výstupů z dotazníkového šetření je následně vypracována kalkulace vhodných IT opor pro vybraný segment.
Abstrakt v dalším jazyce: This diploma thesis deals with problematics of modern trends in information technologies in the Czech Republic. The thesis is divided into the theoretical and practical part and is focused on companies providing accounting services. The theoretical part defines areas of new trends that directly relate to the activities of such type of companies from technological and legal point of view. Furthermore there is problematics of electronization in the Czech Republic characterized in the thesis. The practical part defines way-outs for analysis and comparison of available software solutions on the Czech market based on literary research. Own research is coming out from this analysis executed, performed by questionnaire survey which examines the awareness of current trends in information technologies and their extent of implementation in companies providing accounting services. Based on the results of this questionnaire survey the calculation of the appropriate IT support for the selected segment is elaborated then.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KFU)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
dp_kostalova.pdfPlný text práce2,33 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
DP_Kostalova_VP.pdfPosudek vedoucího práce327,58 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
DP_Kostakova_OP.pdfPosudek oponenta práce414,37 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
kostalova.pdfPrůběh obhajoby práce147,56 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/39002

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.