Název: Vzdělávání a rozvoj pracovníků v podniku jako konkurenční výhoda
Další názvy: Employee training and development as a competitive advantage
Autoři: Volfová, Monika
Vedoucí práce/školitel: Egerová Dana, Doc. PaedDr. Ph.D.
Oponent: Kitzbergerová Linda, Mgr.
Datum vydání: 2019
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/39311
Klíčová slova: konkurenceschopnost;vzdělávání pracovníků;rozvoj pracovníků;pracovníci;školení;systém vzdělávání
Klíčová slova v dalším jazyce: competitive advantage;emploee training;employee development;employee;education of emploee;system of education
Abstrakt: Vzdělávání je obecně považováno za celoživotní proces. Podmínky trhu se nepřetržitě mění, rychlé tempo změn a vývoje způsobuje, že dovednosti i znalosti zastarávají. Proto je v zájmu organizací usilovat o vzdělání a rozvoj zaměstnanců prostřednictvím investic do vzdělávání, aby byli pracovníci schopni na změny pohotově reagovat, což přináší společnosti konkurenční výhodu. Předložená práce je zaměřena na analýzu současného stavu vzdělávání a rozvoje ve společnosti Otto Christ Wash Systems s.r.o. Cílem bylo zhodnotit tento stav a následně navrhnout doporučení ke zlepšení v dané oblasti. Pro analýzu byl zvolen smíšený výzkum, který obsahoval dotazníkové šetření, analýzu dokumentů a polostrukturované rozhovory s vedoucími pracovníky. Výstupem této analýzy bylo zjištění, že současný systém vzdělávání je nevyhovující a autorka proto navrhla několik řešení, které jsou nutné pro zvýšení kvality pracovníků organizace, a tudíž zvýšení její konkurenční výhody.
Abstrakt v dalším jazyce: Education is generally considered a lifelong process. The market conditions are constantly changing, the rapid pace of change and development causes skills and knowledge outdated. Therefore, it is in the interest of all organizations to pursue the education and development of its employees by investing in education, so that they are able to respond promptly to change, giving the company a competitive advantage. The Diploma thesis is focused on the analysis of the current state of emploee training and development in Otto Christ Wash Systems s.r.o. The main aim of the thesis is to evaluate current situation and then suggest recommendations for improvement. A mixed research was chosen for this analysis, which included a questionnaire survey, document analysis and semi-structured interviews with the executives. The outcome of this analysis was a finding that the current education system is unsufficient and the author has proposed several solutions that are necessary to increase the quality of the organization's staff and thus increase its competitive advantage.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KMO)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Diplomova-prace-final1.pdfPlný text práce1,41 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Volfova_Monika_v.pdfPosudek vedoucího práce357,85 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Volfova_Monika_o.pdfPosudek oponenta práce117,78 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Volfova_Monika_p.pdfPrůběh obhajoby práce69,52 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/39311

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.