Název: Vozidlo s elektrickým pohonem
Další názvy: Vehicle with electric drive
Autoři: Kotva, Pavel
Vedoucí práce/školitel: Veverka Zdeněk, Doc. MgA.
Oponent: Siebert Petr, Ing.
Datum vydání: 2019
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/39413
Klíčová slova: vozidlo;elektromobil;baterie;led světla;lehký hliník;kompozitní materiály;pigment;přeprava
Klíčová slova v dalším jazyce: vehicle;electric vehicle;batteries;led lights;light aluminum;composite materials;pigment;transportation
Abstrakt: Mým cílem bylo navrhnout netypický automobil, který by sloužil pro snadnou přepravu jedné osoby na krátké až středně dlouhé vzdálenosti. O pohon se starají čtyři elektromotory umístěné v kolech. Pro nejlepší výkon a nejvyšší dojezd je důležitá celková váha. Podvozek je z lehkého hliníku, kapota z kompozitních materiálů, které nabízí úsporu až poloviny váhy ocelových dílů. V přední části jsou umístěna tenká LED světla, v kterých je umístěn otvor pro nasávání vzduch. Dveře se otevírají včetně kabiny pomocí rotačního systému a jsou pouze na pravé straně. V zadní části je umístěn otvor pro výdech teplého vzduch od baterií. Zadní světla jsou umístěna pod tímto otvorem. Mají stejný tvar jako přední světla, pouze šířka je odlišná. Ukazatele směru jsou zabudované v hlavních světlech. Pneumatiky jsou poměrně úzké pro zmenšení valivého odporu a navýšení celkového dojezdu vozidla.
Abstrakt v dalším jazyce: My goal was to design an atypical car for simple transportation of single person on short to medium distances. Power is made by four electric motors situated in wheels. For best performance and longest range of vehicle is important overall weight. Chassis is made out of light aluminium, upper hood is made by composite materials, which can save up to half of weight of steel parts. In front area are situated LED lights. Inside them there is an inconspicuous air intake. A Door is situated only on right side and it uses rotary system. In rear area is situated a hole for exhalation of warm air from batteries. There are rear LED lights situated under this hole. These lights have the same shape like front LED lights, but the width is different. The tires are relatively narrow for less rolling resistance and for increase overall range of vehicle.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KDE)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
BP_Pavel-Kotva_2019-v.17.pdfPlný text práce2,03 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Kotva_v.pdfPosudek vedoucího práce530,54 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Kotva_o.pdfPosudek oponenta práce463,84 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Kotva.pdfPrůběh obhajoby práce321,94 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/39413

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.