Název: Vliv řízeného spínání vypínačů na spolehlivý provoz přenosové soustavy
Další názvy: Effect of controlled switching of circuit breakers on transmission system reliability
Autoři: Petriláková, Jana
Vedoucí práce/školitel: Müllerová Eva, Doc. Ing. Ph.D.
Oponent: Dončuk Jan, Ing. Ph.D.
Datum vydání: 2020
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/40177
Klíčová slova: řízené spínání;plynový vypínač sf6;rozbor komor vypínače;synchroswitch pwc600;synchroswitch psd02(03).
Klíčová slova v dalším jazyce: controlled switching;gas circuit breaker sf6;circuit breaker chamber analysis;synchroswitch pwc600;synchroswitch psd02(03).
Abstrakt: Předkládaná diplomová práce je zaměřena na vliv řízeného spínání vypínačů na provoz přenosové soustavy. Práce je rozdělena na čtyři části. V první kapitole je popsána teorie spínání v přímo uzemněné a izolované soustavě. Součástí této kapitoly je i teorie o řízeném spínání. Následující kapitola je věnována plynovému vypínači SF6, kde je popsána teorie o procesu spínání a vypínaní, měření dynamických a statických odporů elektrických kontaktů vypínače a rozboru komor vypínačů. Třetí kapitola popisuje zařízení synchroswitch PWC600 od firmy ABB a synchroswitch PSD02(03) od firmy SIEMENS. Poslední část této diplomové práce se zabývá analýzou dat s využitím řízeného spínání vypínačů, které jsou použity pro kompenzační zařízení pro 400 kV na stanicích TR Hradec u Kadaně a TR Přeštice.
Abstrakt v dalším jazyce: The presented diploma thesis is focused on the influence of controlled switching of circuit breakers on the operation of the transmission system. The diploma thesis is divided into four parts. The first chapter describes the theory of switching in a directly grounded and isolated system. Part of this chapter is also the theory of controlled switching. The following chapter is devoted to the gas circuit breaker SF6, which describes the theory of the process of switching on and off, measuring dynamic and static resistances electrical contacts of the circuit breaker and analysis of circuit breaker chambers. The third chapter describes the synchroswitch PWC600 device from ABB and the synchroswitch PSD02 (03) device from SIEMENS. The last part of this diploma thesis deals with data analysis using controlled switching of circuit breakers, which are used for compensation devices for 400 kV at substations TR Hradec u Kadaně and TR Přeštice.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KEE)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Diplomova prace Petrilakova .pdfPlný text práce4,25 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
078607_vedouci.pdfPosudek vedoucího práce825,29 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
078607_oponent.pdfPosudek oponenta práce968,54 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
078607_hodnoceni.pdfPrůběh obhajoby práce99,01 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/40177

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.