Název: Krytí energetických potřeb malého obytného automobilu pomocí OZE
Další názvy: Powering of small recreation vehicle with renewable energy sources
Autoři: Valenta, Vojtěch
Vedoucí práce/školitel: Bělík Milan, Ing. Ph.D.
Oponent: Škorpil Jan, Prof. Ing. CSc.
Datum vydání: 2020
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/40183
Klíčová slova: obytný automobil;motorový karavan;ostrovní energetický systém;obnovitelné mobilní zdroje energie;fotovoltaický systém.
Klíčová slova v dalším jazyce: motorhome;motor caravan;island energy system;renewable mobile energy sources;photovoltaic system.
Abstrakt: Předkládaná diplomová práce se zabývá návrhem ostrovního systému pro pokrytí energetických potřeb malého obytného automobilu. V úvodní části popisuji možnosti využití jednotlivých obnovitelných zdrojů jako mobilních zdrojů energie. V další části analyzuji energetické potřeby obytného automobilu a stanovuji množství potřebné energie s ohledem na ekonomický provoz jednotlivých spotřebičů. Ve třetí části se zabývám samotným návrhem ostrovního systému a hledám nejvhodnější variantu pro pokrytí energetických potřeb. V závěrečné části zhodnocuji jednotlivé varianty s ohledem na provoz v jednotlivých ročních obdobích a cestovních režimech s předpokládanou působností ve střední Evropě. Cílem této práce je návrh reálného energetického systému, kterých bych chtěl v budoucnu zrealizovat pro vlastní využití a rekreaci.
Abstrakt v dalším jazyce: This diploma thesis deals with the design of an island system to cover the energy needs of a small motor home. In the introductory part I describe the possibilities of using individual renewable sources as mobile energy sources. In the next part I analyze the energy needs of a motor home and determine the amount of energy needed with respect to the economic operation of individual appliances. In the third part I deal with the design of the island system and look for the most suitable option to cover energy needs. In the final part I evaluate the individual variants with regard to the operation in individual seasons and travel modes with expected area in Central Europe. The aim of this work is to design a real energy system, which I would like to realize in the future for my own use and recreation.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KEE)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Diplomova prace - Vojtech Valenta- final verze.pdfPlný text práce2,68 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
078798_oponent.pdfPosudek oponenta práce910,29 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
078798_vedouci.pdfPosudek vedoucího práce1,02 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
078798_hodnoceni.pdfPrůběh obhajoby práce85,23 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/40183

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.