Název: Analýza modulu Controlling systému SAP v podniku
Další názvy: Analysis of SAP Controlling module in the company
Autoři: Lučkaiová, Frederika
Vedoucí práce/školitel: Vallišová Lucie, Ing. Ph.D.
Oponent: Zborková Jitka, Ing. Ph.D.
Datum vydání: 2020
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/40358
Klíčová slova: podnikové informační systémy;systém sap;modul controllingu;controlling;finanční analýzy
Klíčová slova v dalším jazyce: enterprise resource planning;sap system;controlling module;controlling;financial analysis
Abstrakt: Diplomová práce je věnovaná analýze fungování modulu Controllingu systému SAP v podmínkách vybrané společnosti. Sú v ní definovány podnikový informační systémy, jejich vývoj a dělení i nabízené funkcionality. Přiblížen je informační systém SAP, jeho architektura i využití. V práci se analyzuje hlavně modul Controllingu systému SAP. Vysvětlen je pojem controlling, jeho definice, úlohy i cíle. Porovnává se v ní controlling s managementem, a pozice controllera a manažéra. Analýzou, prostřednictvím dotazníkového průzkumu, kterého výsledky jsou uvedený i v grafický podobě, je zjištěn stav a efektivita využívaní modulu Controllingu systému SAP ve zkoumaném podniku. Na zjištěné nedostatky jsou navrženy změny prostřednictví odporoučení pro podnik.
Abstrakt v dalším jazyce: The thesis is devoted to the analysis of the functioning of the SAP Controlling module in the conditions of the chosen company. It defines enterprise resource planning systems, their development, and division as well as offered functionalities. The SAP information system, its architecture, and its usage are described. The thesis mainly analyses the SAP Controlling module. The term controlling, its definitions, tasks, and goals are explained. It compares controlling with management and the position of controller and manager. The analysis, through a questionnaire survey, the results of which are also presented in graphical form, establish the status and efficiency of the use of the SAP Controlling module in the surveyed enterprise. To the identified shortcomings are proposed changes through recommendations for the company.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KFU)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Analyza modulu Controlling v systemu SAP.pdfPlný text práce1,79 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
DP_Luckaiova_VP.pdfPosudek vedoucího práce359,86 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
DP_Luckaiova_OP.pdfPosudek oponenta práce426,32 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Luckaiova.pdfPrůběh obhajoby práce57,9 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/40358

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.