Název: Hrozby plagiátorstva počas dištančného štúdia v období pandémie covid-19
Další názvy: Hrozby plagiátorství v době distančního studia v období pandemie COVID-19
Autoři: Bajtoš, Ján
Honzíková, Jarmila
Bajtoš, Michal
Citace zdrojového dokumentu: BAJTOŠ, J., HONZÍKOVÁ, J., BAJTOŠ, M. Hrozby plagiátorstva počas dištančného štúdia v období pandémie covid-19. Inovace a technologie ve vzdělávání, 2020, roč. 3, č. 1, s. 82-87. ISSN 2571-2519.
Datum vydání: 2020
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: článek
article
URI: http://hdl.handle.net/11025/41930
ISSN: 2571-2519
Klíčová slova v dalším jazyce: dištančné vzdelávanie;online domáce vzdelávanie;pandémia COVID-19;plagiátorstvo;preventívne opatrenie
Abstrakt: Autori sa včlánku zaoberajú riešením možného zvýšeného výskytu plagiátorstva v žiackych písomných prácach v čase on-line domáceho vzdelávania. On-line domáce vzdelávanie je typom dištančného vzdelávania, ktoré do školstva priniesla pandémia COVID-19 prakticky po celom svete. Na uvedenú skutočnosť reagovali školy, učitelia, žiaci aj ich rodičia zmenami v prístupoch k vzdelávaniu. Okrem rámcovej charakteristiky dištančného vzdelávania a aplagiátorstva ponúkajú autori článku návody učiteľom ako je možné efektívne odhaľovať plagiátorstvo žiakov a tiež navrhujú preventívne opatrenia proti výskytu plagiátorstva.
Autoři se v článku zabývají řešením možného zvýšeného výskytu plagiátorství v žákovských písemných pracích v době on-line domácího vzdělávání. On-line domácí vzdělávání je typem distančního vzdělávání, které do školství přinesla pandemie COVID-19 prakticky v celém světě. Na uvedenou skutečnost reagovaly školy, učitelé, žáci i jejich rodiče změnami v přístupech ke vzdělávání. Kromě rámcové charakteristiky distančního vzdělávání a plagiátorství nabízejí autoři článku návody učitelům, jak je možné efektivně odhalovat plagiátorství žáků a také navrhují preventivní opatření proti výskytu plagiátorství.
Práva: © Západočeská univerzita v Plzni
Vyskytuje se v kolekcích:OBD

Soubory připojené k záznamu:
Soubor VelikostFormát 
Bajtoš.pdf382,28 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/41930

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.

hledání
navigace
  1. DSpace at University of West Bohemia
  2. Publikační činnost / Publications
  3. OBD